Af - 07/09-16 17:28

Ny Snapchat-app forarger: Minder om 'Tinder' for børnNy Snapchat-app forarger: Minder om 'Tinder' for børn

Bildstrecke im Grossformat »

App'en Yellow profilerer sig på, at den kan skabe nye venskaber på Snapchat. Når man bruger app'en kan man swipe mellem profiler: Til højre, hvis man gerne vil tilføje dem på vennelisten. Til venstre hvis man ikke vil.

Man vælger selv alder i app'en, og hvis man indstiller den til under 17 år, finder man børn helt ned til 10 år, som man kan 'matche' med og herefter 'snappe' med.

I Yellow-app'en florerer profiler med hundredevis af danske af børn og unge, som selv har valgt om de søger 'drenge' eller 'piger' at snappe med. Og app'en er lige nu på 10. pladsen over de mest downloadede gratis apps i Danmark.

14-årige piger er på Tinder: Bliver opfordret til at sende nøgenbilleder
14-årige piger er på Tinder: Bliver opfordret til at sende nøgenbilleder

App'en giver nye muligheder, men ifølge Børns Vilkår kan den også være problematisk idet den minder meget om dating-app'en Tinder.

- Jeg har netop talt med en flok ottendeklasses elever. De kaldte Yellow: "den nye datingapp". Snapchat har en kæmpe målgruppe, men det kan blive bekymrende, når Yellow laver en slags datingkobling for børn ned til 10 års alderen, siger Sanne Lind, der er børnefaglig konsulent i Børns Vilkår.

Ifølge Sanne Lind er det enormt vigtigt, at forældrene bliver opmærksomme på og taler med børnene om, hvad de laver på de sociale medier.

- Børnene skal være opmærksomme på, at dem man møder ikke nødvendigvis er dem, de giver sig ud for at være. Det er nemt at snyde med sin alder og koble sig op, så man kan risikere, at det bliver et forum for pædofile, siger hun og fortsætter:

- Hvis ikke forældrene hjælper børnene, så kan børnene komme galt afsted. Snapchat er kendt som noget, der forsvinder igen, og det kan få børnene til at blive mere modige, end de ellers ville være. De kan komme til at gøre noget, de ikke er parate til.


LÆS OGSÅ: Facebooks nye teenage-app får hug: Har store huller i sikkerheden

LÆS OGSÅ: 23 beviser på at Facebook er det SKØRESTE sted i verden

LÆS OGSÅ: Genialt: Disse sko er lavet til at fange Pokémon

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx