Af - 13/09-16 13:24

Dansk elev blev sagsøgt af sin lærer: Her er dommenDansk elev blev sagsøgt af sin lærer: Her er dommen

Underviseren mente, at eleven havde været træls gennem en længere periode.

storybild

En længere juridisk fejde mellem en studerende og en underviser på det juridiske fakultet på Københavns Universitet har nu fundet sin foreløbige afslutning.

Dem eksterne lektor i skatteret og skatteadvokat, Michael Bjørn Hansen, der er tidligere kontorchef i Skat, havde sagsøgt den jurastuderende Kristian Hegaard, der sidder i byrådet for Det Radikale Venstre i Fredensborg og blev kendt, da han stillede op til Folketinget i kørestol.

Dansk lærer sagsøger elev
Dansk lærer sagsøger elev

Oprindeligt havde Kristian Hegaard klaget til Københavns Universitet over, at holdet ikke var delt i grupper og at læreren virkede uforberedt og manglede noter i undervisningen.

Men den klage blev Michael Bjørn Hansen så vred over, at han lagde sag an mod sin elev.

- Det er min opfattelse, at det ikke er almindelig klagesag. Jeg opfatter det som et politisk stunt. Han havde kun været til undervisningen to gange. Og så indgiver han er klage, om at der ikke er lavet gruppeinddeling. Det vil jeg ikke finde mig i, forklarede lektoren til Metroxpress.

Men selvom den utilfredse lektor havde 38 års erfaring i at undervise på studiet, så var retten alt andet end imponeret over søgsmålet, da sagen i går kom for retten.

Levakovic udvist af Danmark for fjerde gang
Levakovic udvist af Danmark for fjerde gang

I retten blev anklagen afvist og den angivelige krænkelse kaldt 'af helt bagatelagtig karakter'.

-Den studerendes udsagn var efter rettens opfattelse af helt bagatelagtig karakter. Udsagnet kunne derfor ikke krænke lærerens ære og udgjorde ikke en sigtelse i straffelovens forstand. Da udsagnet ikke var en sigtelse, skulle det ikke kendes ubeføjet. lyder det i dommen.

Retten mente heller ikke, at der var grundlag for at pålægge den studerende at anerkende, at læreren havde oprettet grupper.

Mand får betinget dom for medlidenhedsdrab på sin kone
Mand får betinget dom for medlidenhedsdrab på sin kone

Underviseren Michael Bjørn Hansen blev pålagt inden 14 dage at betale 31.250 kr. i sagsomkostninger.

Trods rettens klare afvisning, overvejer underviseren alligevel, om han skal anke.

- Jeg overvejer bestemt at anke sagen og kæmpe videre på vegne af de undervisere, der er udsat for falske oplysninger i en klage, siger Michael Bjørn Hansen til sn.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx