Af - 01/10-16 19:20; Opdateret: 01/10-16 20:02

15 hverdagsting, der har smarte funktioner, du sikkert ikke kendte til15 hverdagsting, der har smarte funktioner, du sikkert ikke kendte til

Pilen ved benzinmåleren har faktisk et utroligt smart og simpelt formål.

Bildstrecke im Grossformat »
Beholderen til de populære mintpastiller er lille og handy. Men den har faktisk en ret så smart funktion, da man med låget nemt kan tage en Tic Tac ad gangen. Plastik-skiven, der er at finde i skruelåg på sodavandsflasker, er ikke kun blevet opfundet for at blive pillet ud. Den sørger også for, at brusen i sodavanden ikke forsvinder. Hullet i håndtaget på kasseroller bruges tit til at hænge den op. Men mange ved nok ikke, at det også kan bruges som holder til en dryppende røreske. Benzinmåleren i bilen er en ret fed ting at have, når man lige skal tjekke, om tanken er fuld. Det mest geniale er dog, at den lille pil ved siden af faktisk viser, hvilken side af bilen benzindækslet sidder. De små buler på F- og J-tasten på et tastatur bruges, når man skriver med ti-fingersystemet. Her kan man hvile sine pegefingre på de to taster og dermed vide, hvor på tastaturet, man er. På undersiden af de fleste hængelåse kan man finde et lille hul. Det er der ikke for at nulstille eller bryde låsen, men faktisk for at vand kan rinde ud. Låsen kan også blive smurt ved at hælde olie ind gennem hullet. De to "flapper" på opladere til Macs har også en smart funktion. Med dem kan man nemlig let og sikkert samle oplader-kablet, så det ikke bliver viklet sammen. , har hullet i vinduer på fly to formål. For det første lukker det varm luft ind, som forhindrer, at vinduet dugger til. For det andet sikrer hullet, at der er samme tryk indenfor som udenfor. Da cowboybuksen for næsten 150 år siden blev opfundet, blev den lille lomme brugt til at holde de travle cowboys' lommeure. Og når vi nu er ved cowboybuskerne: Hvad bliver de små knapper så brugt til? De bliver brugt til at holde det hele sammen. Hvis de ikke var der og placeret på de helt rigtige steder, ville sømmene nemt gå op. Køkkenredskaber har mange smarte funktioner. Hullet i spaghetti-skeen kan, , bruges til at dosere spaghetti-portioner til en person. Grunden til, at der ofte er et hul i låget på kuglepenne, er for at sikre, at børn ikke bliver kvalt, hvis de sluger låget. Rillerne på bladet gør det muligt at knække det yderste stykke af, så man kan bruge det næste skarpe blad. De to ekstra huller kan, , bruges til at snørre skoene ekstra stramt ved at trække snørrebåndet ud af hullerne. Samtidig giver de ventilation til sure fødder. Den lille prik mellem kameraet og flashen på bagsiden af iPhones er faktisk en mikrofon, der bliver taget i brug, når man filmer med bagkameraet. De runde ting, der findes på en del ledninger, har magnetiske kerner. De forhindrer eksempelvis den støj, man hører, når holder en telefon for tæt på en højtaler.

Vi er hver dag omgivet af et hav af produkter, der er med til at gøre hverdagen lettere.

LISTE: Det vidste du sikkert ikke om 'The Notebook'
LISTE: Det vidste du sikkert ikke om 'The Notebook'

Men det er ikke alle smarte funktioner, som er alment kendte. Derfor har Buzzfeed lavet en liste over en række ting, man bruger ofte, som faktisk har ukendte og ret så smarte funktioner.

11 stjerner du nok ikke vidste havde siddet i fængsel
11 stjerner du nok ikke vidste havde siddet i fængsel

Klik gennem galleriet øverst i artiklen for at se dem.

38 ting du helt sikkert IKKE vidste fandtes i dit supermarked
38 ting du helt sikkert IKKE vidste fandtes i dit supermarked

KILDE: Buzzfeed.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx