Af Julie Bülow - 11/01-18 20:45

Camillas far var alkoholiker: Nu deler hun et vigtigt budskabCamillas far var alkoholiker: Nu deler hun et vigtigt budskab

Camilla Nygård voksede op i et hjem med alkoholmisbrug.

storybild

Da 24-årige Camilla Nygårds far døde af kræft for to år siden, følte hun sig mere lettet end i sorg. Ikke fordi han havde fået ro, men mest fordi hun ikke længere skulle være urolig over sin fars destruktive kurs.

Han var 'den pæne alkoholiker'. Udadtil vidste ingen, at han drak sig fuld i rødvin og gemte et lille lager rundt i familiehjemmet. Og hver gang, familien troede, at nu var far tilbage, så røg han atter dybt ned i papvinen.

»Vi bakkede ham op hver gang han skulle i behandling. Var glade, selv om vi ikke var det. Og så var han en god far, ædru og sig selv igen i nogle måneder, indtil han igen droppede antabus. Og os,«.

Da Camilla var teenager, forstod hun alvoren af sin fars problem. Han kørte galt på motorcykel med en promille på over 2,3, og fik sit ene ben amputeret. Siden er hun begyndt at huske, at der nok altid har været noget, der ikke var ok med fars alkoholforbrug.

Da hun var gammel nok, flyttede hun hjemmefra, og fjernede sig fra problemerne, men den mulighed er der få børn og unge der har.

»Derfor er det så enormt vigtigt, at børn får at vide, at de ikke har ansvaret, når mor eller far drikker. De skal vide, at de kan få hjælp til at tackle det, og at de ikke skal skamme sig over alkoholproblemer i familien,«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flaskekast, spyt og slag: Unge piger...
bt.dk
Advarer mod aggressiv og smitsom...
bt.dk
Ekspert om Coops lukning af 47...
bt.dk
Ny milliardfond vokset ud af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx