Af - 08/04-16 04:00; Opdateret: 08/04-16 09:32

Tusindvis af skoleelever spreder nøgenbilleder af andre på nettetTusindvis af skoleelever spreder nøgenbilleder af andre på nettet

Blandt folkeskoleelever er det et udbredt fænomen at dele nøgenbilleder og videoer af andre på nettet, viser ny undersøgelse i 40 kommuner. Et stigende problem, lyder det fra SSP-formand.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Elever i folkeskolen deler i vidt omfang nøgenbilleder og videoer af andre på nettet og via deres smartphone.

Det afslører Ungeprofilundersøgelsen, som er gennemført i 40 af landets kommuner.

Ud af de i alt 28.266 folkeskoleelever fra 7.-9. klasse, der har deltaget i undersøgelsen, svarer 3,7 procent - eller 1.045 elever - således, at de har delt seksuelle billeder eller video af andre inden for det seneste år.

Piger stripper og giver lapdance foran lærere og elever
Piger stripper og giver lapdance foran lærere og elever

Ifølge formand i SSP-Samrådet Jørgen Petersen støder man i stigende grad på fænomenet.

- Vi oplever, at det er i vækst. Der er en ny trend med, at man bare deler billederne, og det er gået stærkere, end vi havde regnet med. Det overrasker os lidt, at de unge ikke tænker sig bedre om, siger Jørgen Petersen, der i sit arbejde i Silkeborg har set flere sager.

Eksempelvis havde en ung dreng sex med en pige, mens hans venner kunne følge med på et webcam, drengen havde sat til i smug. Vennerne tog billeder af samlejet og lagde dem på nettet. De fik siden en bøde på 1.500 hver.

Gymnasium politianmelder elev for at dele nøgenvideo
Gymnasium politianmelder elev for at dele nøgenvideo

Rektor lukker skoleblad med sexsladder - men vil helst lade det fortsætte
Rektor lukker skoleblad med sexsladder - men vil helst lade det fortsætte

Jonas Ravn, projektleder i Center for Digital Pædagogik, fortæller, at det ofte kommer bag på de unge, at det er ulovligt, når de deler krænkende materiale af andre.

- Hvis du deler billeder af børn under 18 i seksuel sammenhæng, så er du med til at distribuere børnepornografi. Det er en ret alvorlig strafferamme, men for unge vil der være tale om en bødestraf, siger han og fortæller desuden, at de ikke heller ikke tænker over dem, det går ud over.

- Det er meget 'her og nu', hvor man tænker, at det kunne være sjovt, og det vil andre grine af. De tænker ikke over konsekvenserne, og det er den gruppe, der er vigtige at komme ud til.

Metroxpress har tidligere snakket med Søren Sandfeld Jakobsen, der er professor i medieret på Aalborg Universitet, for at få klargjort, hvornår det er ulovligt at dele seksuelle billeder og videoer. Det kan du læse her.

Facebooksider udleverer gymnasieelevers sexliv
Facebooksider udleverer gymnasieelevers sexliv

LÆS OGSÅ: Gymnasieelever udstiller hinandens sexliv i sladderblade

LÆS OGSÅ: Grov sexvideo af folkeskole-elev delt blandt tusindvis af unge

LÆS OGSÅ: Sexvideo af Sofie delt på nettet: - Ingen kunne gøre noget ved det

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx