24/04-14 06:14

Frygt for slagsmål under Thornings taleFrygt for slagsmål under Thornings tale

Det kan ende i slåskamp, hvis urostiftere forstyrrer statsministerens tale 1. maj, advarer LO-chef.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det kan i værste fald føre til slagsmål, hvis venstrefløjsaktivister gør alvor af planen om at overdøve statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) tale i Fælledparken i København 1. maj.

Det frygter LO-Hovedstaden, efter at en gruppe på Facebook har meddelt, at den blandt andet med fløjter vil drukne statsministerens tale i larm.

Johannes partifæller vil overdøve Thorning
Johannes partifæller vil overdøve Thorning

- Hvis for eksempel smedenes formand beder sine folk om at rydde op foran scenen, så gør de det. Sådan var det i gamle dage, der var altid lidt slagsmål. Hvis de ville gøre det, så gjorde de det bare, siger Peter Kay Mortensen, formand for LO-Hovedstaden, til Politiken.

LO-Hovedstaden står som arrangør af 1. maj-mødet bag invitationen af statsministeren.

Peter Kay Mortensen erkender, at arrangørerne ikke kan forhindre deltagere i at larme under statsministerens tale, men opfordrer til at vise respekt for demokratiet og lade talerne komme til orde.

- Sådanne uroelementer hører ikke til i Fælledparken. Vi kan ikke forbyde folk at gøre det, men vi er selvfølgelig bekymrede for, at nogle tillidsfolk bliver gale i skralden, og at der så kan opstå slagsmål og andet, siger Peter Kay Mortensen.

Formanden for hovedorganisationen FTF, Bente Sorgenfrey, fordømmer også den planlagte aktion mod Helle Thornings-Schmidts tale.

Hun mener, at "det er fuldstændig uhørt at gøre sådan noget".

- Man risikerer, at man ikke kan få talere til at stille op. Jeg skal selv tale på den store derinde, og det er jo ikke det fedeste, hvis folk råber eller kaster med noget, siger hun til Politiken.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Dansk stjernerytter efter sit...
bt.dk
Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
DR har delt X Factor-seernes data med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx