Af Ritzau - 21/11-16 18:06; Opdateret: 21/11-16 18:39

Tidligere Ukip-leder kvitter det EU-kritiske partiTidligere Ukip-leder kvitter det EU-kritiske parti

Diane James forlader det EU-kritiske parti Ukip og bliver løsgænger i EU-Parlamentet.

storybild

57-årige Diane James nåede at være leder for Ukip i 18 dage, før hun trak sig i oktober. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Daniel Leal-olivas)

Krisen hos det EU-kritiske britiske parti Ukip fortsætter.

I oktober trådte Diane James tilbage som leder af partiet efter blot 18 dage på posten. Nu forlader hun partiet for at blive løsgænger i EU-Parlamentet, meddeler hun på Twitter.

- I de seneste uger er mit forhold til partiet blevet mere besværligt, og jeg føler, at det er tid til at komme videre. Jeg ønsker partiet alt godt under det nye lederskab, skriver hun.

Den 57-årige politiker følger dermed Steven Woolfe, der forlod Ukip i oktober. Han var udset som afløser for James, men kvittede partiet efter en episode i EU-Parlamentet, hvor han kom i håndgemæng med partifælle.

Steven Woolfe er nu også løsgænger i EU-Parlamentet.

Ukips popularitet toppede indtil videre i 2015, da partiet fik omkring 13 procent af stemmerne ved det britiske valg, og i juni stod partiet som en af de helt store vindere, da briterne besluttede, at landet skal forlade EU.

Nigel Farage trak sig som formand umiddelbart efter valget. Diane James blev i september valgt som hans afløser, men hun trådte tilbage efter mindre end tre uger.

Ukip kom også i negativt fokus i sidste uge. Her skrev det britiske medie The Guardian, at partiet muligvis bliver bedt om at betale 173.000 euro (1,2 millioner kroner) i EU-støtte tilbage.

Partiet beskyldes nemlig for at have brugt EU-tilskud på et nationalt valg og meningsmålinger op til folkeafstemningen om britisk exit fra unionen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx