Af - 09/11-15 09:03

Borgmestre i Hovedstaden: Udflytning skaber ikke mere vækstBorgmestre i Hovedstaden: Udflytning skaber ikke mere vækst

Seks borgmestre og regionsrådsformanden i Hovedstaden er gået sammen om at sætte fokus på, at det kan blive en dyr løsning at sende 3.900 arbejdspladser ud af København.

storybild

3.900 arbejdspladser skal efter planen rykkes ud i landet, men det skaber ikke mere vækst, mener seks borgmestre og regionsrådsformanden i Hovedstaden. (Billede: Polfoto)

3.900 arbejdspladser skal ifølge regeringen væk fra København og ud i resten af landet, og det skal skabe vækst i hele Danmark.

Men det tvivler man på i seks kommuner i hovedstadsområdet, hvor borgmestrene er gået sammen med regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen om at sætte fokus på problemerne med projektet.

- Vi er bekymrede for, at udflytningen ikke skaber mere vækst. Regeringen burde bruge kræfterne på en fælles vækstdagsorden, der samler land og by, og som skaber nye arbejdspladser i de private virksomheder. Det vil være til gavn for hele landet, siger regionsrådsformanden.

Er du interesseret i nyheder fra Hovedstaden, så like MX KØBENHAVN her.

Midtjylland fik 659 stillinger – nu nedlægges 620
Midtjylland fik 659 stillinger – nu nedlægges 620

Det er borgmestre fra Albertslund, Frederikssund, Herlev, Rødovre, Glostrup og Høje Taastrup, der er gået på tværs af partifarver og sammen om det her projekt.

De er blandt andet bekymrede for, at udflytningen kommer til at koste mere end de beregnede 400 millioner kroner, fordi tidligere danske erfaringer samt lignende forsøg fra Norge og Sverige har vist, at det ikke er billigt af flytte jobs.

- Udflytningen af statslige arbejdspladser er en rigtig dyr løsning, som hele Danmark kommer til at betale for. Uden at vi ved, om vi får pengene igen gennem øget vækst, siger Michael Ziegler (C), der er borgmester i Høje Taastrup kommune.

- Samtidig risikerer vi at miste en masse kompetencer og erfaringer, som er nødvendige for at kunne løse opgaverne tilfredsstillende, siger han.

Minister: Ingen jobgaranti ved udflytning
Minister: Ingen jobgaranti ved udflytning

Lolland føler svigt: Løkke skyder skævt med jobflytning
Lolland føler svigt: Løkke skyder skævt med jobflytning

Borgmestrene ligger også vægt på en undersøgelse fra Djøf, der viste, at tre ud af 100 var klar på at flytte med deres arbejdsplads, mens over halvdelen ville finde nyt arbejde.

- Det er meget nemt at pege fingre af dem, der ikke bare lige flytter med arbejdspladsen. Men virkeligheden er jo, at det ikke bare er en enkelt person men en hel familie, som bliver berørt af flytningen, siger borgmester i Albertslund kommune Steen Christiansen (A).

Mandag er borgmestrene og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen vært ved en konference på Christiansborg, hvor de gør opmærksom på problemerne ved udflytningen.

Regeringen vil flytte 3900 arbejdspladser til 38 byer
Regeringen vil flytte 3900 arbejdspladser til 38 byer

LÆS OGSÅ: Venstre roser Dansk Folkeparti for udflytningsplan

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx