28/09-13 09:29

Brøndby: Ny trup giver kvalitet og tro på holdetBrøndby: Ny trup giver kvalitet og tro på holdet

De mange nye spillere i Brøndbys trup er med til at løfte og styrke holdet, som oplever en spirende optimisme.

storybild

(Billede: Claus Bonnerup / Polfoto)

Nye ansigter i både startopstillingen og på bænken i Brøndby har vekslet en træg sæsonstart til sejre i de to seneste superligakampe, hvilket får optimismen til at gro i klubben forud for dagens derby mod FC København.

De mange udskiftninger har nemlig mærkbart forvandlet holdet, siger anfører Mikkel Thygesen.

- Vi har mistet mange spillere og fået nye ind, så det er klart, at det er et nyt hold. Hele den sportslige sektor er blevet skiftet ud, så der er kommet en ny rød tråd i Brøndby, siger Thygesen og tilføjer:

- De nye spillere har givet meget. Nogle af dem er rigtig store navne og store talenter, så de kommer selvfølgelig ind med en masse energi, gejst og rutiner i deres fodboldspil.

- Jeg synes altid, at vi har haft en god trup i Brøndby, men vi har bare ikke altid haft troen på det. Man må sige, at troen på, at det nye Brøndby skal lykkes, er utrolig stor, og det kan man se på motivationen, siger Thygesen.

Klubben lod i sommer 12 spillere gå, mens otte nye spillere som Thomas Kahlenberg, Alexander Szymanowski og Ferhan Hasani har trukket en Brøndby-trøje over hovedet.

Det kan mærkes, siger træner Thomas Frank.

- Det er to helt vidt forskellige hold før og efter transfervinduet. Vi er ved at bygge noget nyt op. Vi er stadig nede, vi er stadig under stregen, men det er et hold, som har energi og mere tro på tingene.

- De nye spillere er kommet ind med helt friske øjne og bringer både ny energi og klasse. De tilfører selvfølgelig kvalitet og afgørende individuel klasse, siger Thomas Frank.

Holdets hjemvendte profil Thomas Kahlenberg har hurtigt taget et stort ansvar på sine skuldre, og han er en af brikkerne til holdets succes, vurderer Thomas Frank.

Selv er Kahlenberg bevidst om sin rolle, men understreger, at hele holdet har fået et løft.

- Der er blevet tilført kvalitet, og vores hold er blevet forstærket. Der er kommet noget fart, power og målfarlighed.

- Vi har fået teknisk dygtige og kloge spillere, erfaring og råstyrke. Jeg synes, at det er spændende og tegner godt. Men det er klart, at det tager længere tid, før man kan bedømme det, siger han.

Brøndby ligger med ni point stadig under nedrykningsstregen. Det kan der blive ændret på, når holdet klokken 16 tørner ud mod rivalerne fra FCK, som også har problemer i bunden af Superligaen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jens Gaardbo: Kronprinsen er en...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Kvinde indebrændt: Forsøgte desperat...
bt.dk
Historisk astronaut er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx