Af Lars Dinesen - 04/04-14 20:16

Thorning til sure kammerater: Sæt pris på vores retningThorning til sure kammerater: Sæt pris på vores retning

Thorning mener ikke, at man som regeringsleder kan gennemføre politik, som alle socialdemokrater bakker op om.

storybild

Helle Thorning til møde i Socialdemokaternes hovedbestyrelsesmøde i Svendborg fredag. Det er blandt andet kredsformændenes kritik af partitoppen, som er i fokus. (Billede: Polfoto/Mads Hansen)

Retningen for Danmark havde været en helt anden, hvis Venstres Lars Løkke Rasmussen havde været statsminister, og derfor skal man som socialdemokrat sætte pris på den retning, som regeringen har lagt.

Det siger Helle Thorning-Schmidt forud for et møde fredag aften, hvor hun skal stå ansigt til ansigt med nogle af de kritikere fra lokalkredsene, der de seneste uger har stillet spørgsmål til både hendes lederskab og partiets politiske linje.

- Derfor er min opfordring også, at man skal sætte pris på den retning, vi har givet for Danmark, som er markant forskellig fra det, de borgerlige vil, siger Helle Thorning-Schmidt.

Mette F forsvarer Thorning: Stop den ensidige kritik
Mette F forsvarer Thorning: Stop den ensidige kritik

- Vi har lagt grundlaget for et Danmark, hvor vi stadig har råd til et stærkt velfærdssamfund, og der er stor forskel på det, vi har gjort, og det de borgerlige vil, siger hun.

Kritikerne fremhæver salget af dele af Dong til investeringsbanken Goldman Sachs, regeringens linje i sagen om udbetaling af børnecheck til EU-borgere, sænkelse af selskabsskatten og reformen af dagpengene som områder, hvor man har lagt en forkert linje.

Socialdemokrater vil af med Thorning inden næste valg
Socialdemokrater vil af med Thorning inden næste valg

Men Thorning vælger at fremhæve regeringens indsats overfor social dumping, afskaffelsen af kontanthjælpsloftet og, at man stadig er indstillet på at have offentlig vækst for at styrke velfærdssamfundet.

- Dybest set synes jeg, at der er rigtig meget af vores politik, der understreger, at vi rent faktisk lytter til vores bagland og til vores vælgere, siger hun.

Thorning åbner for børnecheck-løsning
Thorning åbner for børnecheck-løsning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Politiet efterlyser 48-årig mand: Har...
bt.dk
Eksperter: Valget i Rusland er et...
bt.dk
Tori lever som voksen-baby: Har endda...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx