Af Lars Dinesen - 06/09-15 21:39

Danmark giver millioner til fødevarehjælp i SyrienDanmark giver millioner til fødevarehjælp i Syrien

Den fortvivlende situation og mangel på mad får syrere til at flygte videre mod Europa, siger Kristian Jensen.

Bildstrecke im Grossformat »

Situationen i Syrien og folkevandringen til EU får nu udenrigsminister Kristian Jensen (V) til at fordele 70 millioner kroner til flygtninge i nærområderne og til de millioner af mennesker, som er internt fordrevet i Syrien.

Pengene stammer fra den humanitære ramme på finansloven, men øremærkes nu nødhjælpen.

- FN mangler penge og har skåret i madrationerne til de mange millioner internt fordrevne inde i Syrien og i hjælpen til nærområderne, siger Kristian Jensen i en pressemeddelelse.

De fleste af pengene fra Danmark skal gå til fødevarehjælp. 30 millioner kroner går til FN’s fødevareprogram, WFP, der leverer mad til 4,2 millioner mennesker inde i Syrien og mindre kontantbeløb til 1,7 millioner mennesker i nabolandene.

En gruppe flygtninge er løbet fra politiet på Lolland
En gruppe flygtninge er løbet fra politiet på Lolland

I sidste måned blev WFP tvunget til at indstille fødevarehjælpen til en halv million mennesker inde i Syrien, fordi der mangler penge til at brødføde de mange mennesker.

Samtidig blev den økonomiske hjælp, som hundredtusinder af flygtninge i nabolandene er afhængige af, skåret ned til det halve. Det betyder, at de mest sårbare syriske flygtninge i Jordan og Libanon måtte nøjes med et bidrag på 90 kroner til at købe mad for i august.

- Der er ingen tvivl om, at den fortvivlende situation kombineret med manglen på mad og andre basale fornødenheder får stadig flere syrere til at flygte videre mod Europa. Derfor er vi nødt til at sende flere penge til de internationale nødhjælpsorganisationer, siger Kristian Jensen.

Flygtningestrømmen har nået Danmark: Grænsekontrol NU!
Flygtningestrømmen har nået Danmark: Grænsekontrol NU!

Danmark brugte sidste år færre penge end året før på nødhjælp til Syrien og de fyldte flygtningelejre i nabolandene. Hjælpen faldt fra 387 millioner kroner i 2013 til 329 millioner i 2014.

I år har Danmark foreløbig bevilget 206 millioner kroner plus de 70 millioner kroner, Kristian Jensen nu har øremærket. Ved en donorkonference i Kuwait i marts i år lovede Danmark 200 millioner kroner til Syrien i år.

LÆS OGSÅ: Red Barnet: Indsamlingsbøsser proppet efter flygtningestrøm

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx