Af Ritzau - 22/08-16 16:37

Grønlandsk politiker erkender udestående om folketingskortGrønlandsk politiker erkender udestående om folketingskort

Folketingsmedlem, der er under mistanke for at misbruge skattepenge, vil mødes med administration.

storybild

Folketingsmedlem Aleqa Hammond (Siumut) har ifølge Ekstra Bladet brugt sit folketingskreditkort til private formål. Selv siger hun, at hun er blevet hacket. Hun vil nu mødes med Folketingets administration. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Den grønlandske folketingspolitiker Aleqa Hammond (Siumut) erkender, at der måske er noget at komme efter i hendes omgang med det betalingskort, hun har fået stillet til råde af Folketinget.

Det skriver det grønlandske medie KNR.

- Jeg har nogle udeståender, som jeg skal have snakket med Folketingets Administration om, og som jeg synes, det er meget vigtigt at få belyst ordentligt, siger Hammond til KNR.

- Jeg har bedt om at få holdt møde med administrationen, således, at det ikke foregår hen over medier eller andre instanser, men det bliver en face-to-face-snak.

Folketingskortet skal bruges, når politikerne i embeds medfør for eksempel skal købe flybilletter eller betale for taxi.

Men Ekstra Bladet kunne søndag fortælle, at Aleqa Hammond i juni og juli har brugt i alt knap 13.000 kroner på Folketingets kreditkort til private formål.

På sin facebookside skrev Aleqa Hammond søndag, at hun havde benyttet kreditkortet i en nødsituation:

- Mine konti blev groft misbrugt via itunes i juni, hvilket heldigvis blev opdaget af min bank og fornødne initiativer blev iværksat.

- Jeg har via Folketinget et mastercard, som jeg aldrig har brugt, men i nødsituationen måtte bruge og meddelte administrationen om sagens karakter. Der var gensidig forståelse, skrev hun ifølge KNR på Facebook.

Ifølge Folketinget pressetjeneste undersøger administrationen i øjeblikket sagen.

Hvad aftalen med Folketingets Administration konkret indeholder, vil Aleqa Hammond ikke svare på over for KNR.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Helt særlig gestus går...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Video af landsholdet deler vandene:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx