Af - 20/02-14 20:48

Familie har fundet lastbilchauffør der reddede datterens livFamilie har fundet lastbilchauffør der reddede datterens liv

Lastbilchaufføren der stoppede trafikken på en stor gade i Ikast og dermed forhindrede en lille pige i at komme ud for en ulykke, er blevet fundet.

storybild

19-årige Ditte smuttede for små 18 år siden hjemmefra og havnede på en trafikeret vej. Det kunne måske have fatale konsekvenser, men en lastbilchauffør fik stoppet trafikken. Nu har familien fundet ham og sagt tak. (Billede: Privatfoto)

Historien om Ditte på 18 måneder, der i sommeren 1996 havde forvildet sig ud på en trafikeret vej, men blev reddet af en lastbilchauffør, er blevet delt utallige gange på Facebook den sidste uge. Nu er han fundet.

Far efterlyser lastbilchauffør der reddede datterens liv
Far efterlyser lastbilchauffør der reddede datterens liv

Det fortæller Christian Schurmann Jensen, far til i dag 19-årige Ditte, til mx.dk:

- Det er dejligt, at vi har fundet ham, lyder det fra faren, der blev kontaktet af lastbilchaufføren via Facebook efter at historien havde floreret på det sociale medie.

Lastbilchaufføren ønsker at være anonym, men har sagt i telefonen til Christian Schurmann Jensen, at han bare gjorde, hvad de fleste ville have gjort.

Ditte vil takke ukendt lastbilchauffør: Han reddede mit liv
Ditte vil takke ukendt lastbilchauffør: Han reddede mit liv

Faktisk opdagede Christian Schurmann Jensen ikke chaufførens besked lige med det samme, fordi den gemte sig i mappen 'Andet' under den personlige indbakke – en mappe, hvor også spam-beskeder havner, og som mange ikke tjekker.

Heldigvis blev han efterfølgende kontaktet telefonisk af en person, der kendte lastbilchaufføren, og fik siden lejlighed for at takke chaufføren over telefonen, for muligvis at have reddet hans datters liv for snart 18 år siden.

Hvor er han? Nu leder Amalie efter rødhåret fyr fra S-toget
Hvor er han? Nu leder Amalie efter rødhåret fyr fra S-toget

Men Christian Schurmann Jensen er ikke kun glad for at have fundet lastbilchaufføren – han er også lettet over, at mediestormen dermed er overstået:

- Det kom bag på os, at det var så interessant. Vi synes, at fokus blev lidt forrykket fra det, det egentlig handlede om – nemlig at finde ham og sige tak – til store vilde overskrifter i pressen. Vi kunne tydeligt se, at der blev digtet til. Ikke så meget i metroxpress, men andre medier digtede videre på historien, siger han.

50 år gammelt brev dukket op i Vejle. Kender du Inge Hansen?
50 år gammelt brev dukket op i Vejle. Kender du Inge Hansen?

- Der har også været noget negativ respons tilbage – du ved selv, hvad unge mennesker kan finde på at skrive på Facebook, tilføjer han, uden at ville uddybe, hvad folk har skrevet til familien fra Ikast.

Til gengæld vil han gerne opfordre alle til at tænke, tale og skrive pænt og behandle hinanden ordentligt.

- Det gør en forskel, sætter spor og kan kun komme godt tilbage, mener han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Godt eller dårligt nyt? Ingen ved...
bt.dk
Line Baun: Måske sidder de og får sig...
bt.dk
Skuddrama i USA: Nøgen mand dræber...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx