Af Julie Laurs Bundgaard - 14/04-18 12:45

To-årige Max er dødeligt syg: Nu har hans forældre en bøn til alle danskereTo-årige Max er dødeligt syg: Nu har hans forældre en bøn til alle danskere

To-årige Max Bjørn Jørgensen fra Odense er dødeligt syg, men den rette donor kan redde hans liv.

storybild

(Billede: Privatfoto)

Udefra ligner Max Bjørn Jørgensen en helt almindelig dreng på to år, men det er langt fra tilfældet. Han lider nemlig af en sjælden gensygdom, som betyder, at han kan dø af simple infektioner. Derfor må han hverken gå i børnehave, være udenfor for lang tid ad gangen eller starte i skole, når den tid kommer.

Sygdommen har dog endnu værre konsekvenser. Den svækker nemlig Max Bjørn Jørgensens immunforsvar i en sådan grad, at han ikke kan leve et langt og lykkeligt liv med den. Nogle skønner, han kan leve, til han er 19 år, andre lidt længere, men det er ikke til at sige med sikkerhed - pådrager han sig en infektion, kan det ske når som helst.

Én ting kan dog redde Max Bjørn Jørgensen - nemlig en knoglemarvstransplantation.

Det kræver dog den rette stamcelledonor, men på trods af at hans læger har ledt i donorregistre over hele verden, er det endnu ikke lykkes dem at finde et match. Derfor har hans mor, Louise Jørgensen, lavet et Facebook-opslag, hvor hun opfordrer folk til at blive blod- og stamcelledonorer.

»Som forælder føler man sig magtesløs. At sprede budskabet og opfordre folk til at donere, er noget af det, vi kan bidrage med,« siger hun til BT.

Søde reaktioner

Max Bjørn Jørgensen sygdom er så alvorlig, at lægerne anbefaler, at han får lavet transplantationen så snart, man finder et match, og selvom genfejlen er så sjælden, at det at finde en donor er som at finde en nål i en høstak, har hans forældre håbet og troen på, at det nok skal lykkes.

»Vi har besluttet os for at være så optimistiske og positive som overhovedet muligt. Selvfølgelig er der dage, hvor man har lyst til at sætte sig ned og græde, men vi tror på, at det kan lade sig gøre,« siger Louise Jørgensen og tilføjer:

»Vores håb er, at jo flere der melder sig som donor, des større sandsynlighed er der for, at vi finder en, der kan redde Max.«

Den rette stamcelledonor kan redde Max Bjørn Jørgensens liv. 

På nuværende tidspunkt er Facebook-opslaget blevet delt næsten, 1500 gange og flere hundrede har på den ene eller anden måde kontaktet familien for at sige, at de har meldt sig som donor efter at have læst opslaget.

De mange søde reaktioner har rørt den lille familie.

»Det er dybt rørende, at folk der ikke kender os, skriver og siger, at de har meldt sig som donor, efter at have læst opslaget. Det er sindssygt stort«

Du kan melde dig som donor på: www.bloddoner.dk

(Billede: Privatfoto)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Den svenske kongefamilie hylder...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Telia-boss begræder kundeflugt: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx