Af - 06/07-16 04:00

Rekordmange solgt til sex og tyveri i DanmarkRekordmange solgt til sex og tyveri i Danmark

På få år er antallet af handlede mennesker, politiet har identificeret i Danmark, steget fra næsten ingen til 93 sidste år. Især ser man flere handlede mænd.

storybild

Prostituerede i Istedgade. ARKIVFOTO (Billede: Scanpix/Mogens Flindt)

Aldrig har dansk politi stødt på så mange handlede kvinder og mænd.

Antallet af mennesker, som danske myndigheder har identificeret som handlede, er steget støt fra 17 i 2007 til 93 sidste år, viser en ny opgørelse fra Center mod Menneskehandel.

De fleste ofre er fra Nigeria, efterfulgt af Thailand og Uganda. Seks ofre var sidste år under 18 år.

- Ofrene er holdt i et skjult jerngreb af deres traffickere, der bruger mange slags fysiske og psykologiske metoder til at presse dem til underkastelse, siger Michelle Mildwater fra organisationen Hope Now, der arbejder med menneskehandel.

Danmark får kritik for indsatsen mod menneskehandel
Danmark får kritik for indsatsen mod menneskehandel

Minister vil undersøge pop-up bordeller
Minister vil undersøge pop-up bordeller

Især er antallet af mænd, der handles til Danmark, steget voldsomt fra ingen i 2007 til 42 sidste år. Mændene bliver ofte sat til at lave tyveri.

Specialkonsulent Hanne Mainz fra Center mod Menneskehandel i Socialstyrelsen siger:

- Flere af dem, kan vi jo høre, har rejst rundt alene i mange lande, ofte over længere tid, og det kan være et tegn blandt flere på, at der kan være noget galt, siger hun.

Metroxpress har talt med to ofre, Sara og Victoria på 21 og 22 år fra Nigeria. Den ene blev fundet på et bordel i Holstebro, den anden solgte sex på Vesterbro.

Bagmand får hårdest mulige straf i sag om menneskehandel
Bagmand får hårdest mulige straf i sag om menneskehandel

- Det er en voldsom oplevelse for de her unge kvinder og mænd, der har været udsat for menneskehandel, at blive placeret i et fængsel, siger advokat Anne Land, der er blevet anmodet om at gå ind i deres sag.

I op mod to måneder har de nemlig siddet i et fængsel, men er fanget i dansk bureaukrati, selv om de skal udsendes til Italien og Spanien.

Udlændingestyrelsen vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men siger, ansvaret for den lange sagsbehandling ligger hos politi og domstole.


LÆS OGSÅ: Fattige rumænere blev solgt for 50.000 kroner i Danmark

LÆS OGSÅ: 17-årig Vera blev truet med pistol til at sælge sex

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx