Af - 12/03-16 18:08

Mobiltjek: Det er blevet dyrere at være mobilkundeMobiltjek: Det er blevet dyrere at være mobilkunde

Landets fire største mobilselskaber har alle hævet abonnementpriserne gennem det seneste halve år. Er din regning steget?

Bildstrecke im Grossformat »

Her kan du se en samling af de billigste mobilabonnementer

Set over en periode på ti år er prisen for at bruge sin mobil næsten halveret, selv om nye tjenester og hurtigere netværk er kommet til.

7 ting kvinder tænker, når vi ser nogen, vi kender på Tinder
7 ting kvinder tænker, når vi ser nogen, vi kender på Tinder

Men nu går den ikke længere, skriver Politiken, som har lavet et mobilpristjek, der afspejler de seneste prisstigninger på området.

Sidste år ved samme tid kunne brugerprofilerne i pristjekket klare sig med abonnementer, der var 1-200 kroner billigere om året, og det er et tegn på, at konkurrencen på markedet er forringet, mener cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk, Martin Salamon.

- Det er dybt foruroligende, at det kan lade sig gøre, at de fire store spillere på markedet hæver priserne med næsten de samme beløb. Jeg tror ikke, at der er aftaler mellem selskaberne, men der er åbenbart borgfred og en forståelse om ikke at udfordre hinanden på den prisforhøjelse, siger Martin Salamon til Politiken.

Nu får sjællænderne lappet det hullede mobilnet
Nu får sjællænderne lappet det hullede mobilnet

Mobilpristjekket afspejler, at TDC, Telia, Telenor og 3 alle har sat priserne op i løbet af det seneste halve år hos deres selskaber.

TDC lod fra oktober priserne stige med ti procent for nye kunder hos Fullrate, Telmore og YouSee. Telia og Telenor fulgte trop, og 3 lagde ti kroner oven i sit lavprisprodukt hos OiSTER.

- Telemarkedet er meget dynamisk, og derfor diskuterer og justerer vi løbende vores tilbud til markedet. Det vil dog altid ske med udgangspunkt i, at OiSTER skal være bedst til prisen«, siger Jesper Bennike, direktør for OiSTER.

Vurdering: Pinds overvågning udløser milliardregning
Vurdering: Pinds overvågning udløser milliardregning

Prisstigningerne kom på trods af, at stordriftsfordele og den intensive brug af mobilnettet burde betyde, at priserne fortsat kunne falde. Det mener teleekspert Torben Rune fra rådgivningsfirmaet Netplan.

- I alle andre brancher er det sådan, at når forbruget stiger, og kunderne strømmer til, så falder priserne. I mobilbranchen er dataforbruget vokset med 85 procent på et år. Alligevel bliver abonnementerne dyrere. Det tyder på, at konkurrencen er svækket, siger Torben Rune til Politiken.

Presset TDC får milliardunderskud i 2015
Presset TDC får milliardunderskud i 2015

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Buschauffør blev stoppet med meget...
bt.dk
OL-debutant rystede: Det var...
bt.dk
1,3 millioner slagtesvin skal på...
bt.dk
DR bekræfter: Her er den nye X...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx