Af - 11/08-15 18:13

Intelligent dræberteknologi er hotteste våben mod rotteIntelligent dræberteknologi er hotteste våben mod rotte

I takt med at antallet af rotteanmeldelser landet over stiger, vælger flere boligforeninger nu at bekæmpe skadedyrene med intelligent dræberteknologi.

Bildstrecke im Grossformat »

820 styk.

Så mange rotter har andelsboligforeningen Ringkøbinggården på Østerbro dræbt på lidt over et år. Ikke ved hjælp af klassiske giftfælder eller hypnotiserende fløjtespil. Nej, foreningen er gået over til brugen af intelligent dræberteknologi, som er nådesløs over for de langhalede skadedyr.

- Siden vi fik installeret fælden, har der været lukket af, og vi har ikke set en eneste rotte, siger Janne Jensen, bestyrelsesmedlem i AB Ringkøbinggården.

Hver dag får danskere besøg af rotter i toilettet
Hver dag får danskere besøg af rotter i toilettet

Rotter i toilettet efterlader giftig tis på brættet
Rotter i toilettet efterlader giftig tis på brættet

Andelsboligforeningen på Østerbro er én af i alt 450 boligforeninger landet over, der sværger til den intelligente rottefælde 'Wise Trap', som, når den registrerer bevægelse og kropsvarme i kloakrøret, udsender 14 dræbende spyd, som med ét gør det af med den forbipasserende rotte.

I videoen herunder kan du se, hvordan fælden virker.

Angiveligt er der brug for en effektiv rottesanering. De seneste tal fra Naturstyrelsen viser nemlig, at rotteproblemerne på landsplan er større end nogensinde. I 2014 blev der anmeldt 173.448 tilfælde af rotter mod 148.977 året før.

Katte og hunde inficeres med dødelig rottegift
Katte og hunde inficeres med dødelig rottegift

Danmark slås med rekordmange rotter
Danmark slås med rekordmange rotter

I hovedstaden, hvor man sidste år alene oplevede en stigning på 26 procent i antallet af rotteanmeldelser, betragter man Wise Trap som et effektivt middel i kampen mod rotterne. Dog er man lidt loren ved det høje antal døde rotter:

- Fælden udløser hver gang, den registrer noget, der er omkring 36 grader varmt, hvorfor det lige så godt være en fæces, som det kan være en rotte, hvis faldstammen ligger tæt op ad fælden. Derfor tror jeg heller ikke på, at antallet af døde rotter, er så højt, som det bliver udlagt. Men der er ingen tvivl om, at fælderne er effektive og får slået en masse rotter ihjel, siger miljøkontrollør i Københavns Kommune Peter Mathiesen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx