Af - 19/11-13 11:09; Opdateret: 19/11-13 12:46

Dette er strengt ulovligt når du stemmerDette er strengt ulovligt når du stemmer

Det kan være fristende at tage et billede med din smartphone, når du afgiver din stemme. Men det er en dårlig idé at dele billedet på Facebook og Instagram.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det står dig frit for at fortælle andre, hvem du stemmer på. Det er nemlig ikke et bevis for, at du rent faktisk har stemt på samme måde, som du fortæller til andre. Men det er ulovligt at tage billede af selve stemmehandlingen i boksen og dele det med dine venner på sociale medier.

Det slår valgloven fra 1989 fast, oplyser Kommunernes Landsforening i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: DR-vært kan opfordre til grov valg-ulovlighed

- Vi har hemmelig afstemning i Danmark. Det skyldes, at vi ønsker frie valg, hvor ingen kan tvinge dig til at stemme eller købe din stemme, siger Nicoline Miller, chefkonsulent i Økonomi- og Indenrigsministeriets valgenhed i pressemeddelelsen.

Det forhindrer, at man eksempelvis smider et billedet af sin valgseddel på Facebook – selv om der i 1989 nok næppe var tænkt præcis på denne mulighed.

- Loven er fra før, vi dokumenterede alt med mobilen. Gives der lov til at dokumentere din stemmeafgivning, så åbnes der også for muligheden for trusler eller salg af din stemme, siger Nicoline Miller.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx