Af - 15/04-14 21:11

Derfor er dit tyggegummi sundt for digDerfor er dit tyggegummi sundt for dig

Hvis du gnasker dit tyggegummi præcist længe nok mindsker dit tyggeri stresshormoner

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

At tygge tyggegummi i 15 minutter kan reducere stress ifølge japanske forskere.

- Vores resultater tyder på, at tygning påvirker det endokrine system, og at fortsat tygning i mere end 10 minutter er effektivt til at reducere stress, siger professor, Akinori Tasaka.

I forsøget blev 14 sunde mænd stresset med krav om at udføre en række matematiske beregninger i en halv time. Bagefter blev forsøgspersonerne bedt om at tygge tyggegummi i henholdsvis 5, 10 eller 15 minutter. Forskerne samlede spyt fra deltagerne før og efter de stressende opgaver for på den måde at måle deres niveau af stresshormonet kortisol.

En million for rockstjernes afgnaskede gummi
En million for rockstjernes afgnaskede gummi

Forskerne fandt herefter en stor forskel på, hvem der havde tygget hvor længe. 5 minutter gav ingenting, 10 mindre gav en mindre reduktion i stress, mens de der havde tygget et kvarter havde tydeligt færre stresshormoner.

- Det tyder på, at der er en sammenhæng mellem mængden af tygninger og mindre stress, som også vil kunne ske ved indtag af mad og andre fødevarer, siger Tasakara.

Studiet er i overensstemmelse med andre nylige studier, som blandt andet hævder, at tyggegume hjælper på stress på arbejde, mangel på appetit på grund af depression samt træthed i løbet af dagen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen skal...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx