Af - 26/10-16 11:05; Opdateret: 26/10-16 13:32

SF'er: Skandalelæge omskar to venners børnSF'er: Skandalelæge omskar to venners børn

Skandalelæge omskar to børn af SF folketingskandidat Halime Oguz nære venner - den ene dreng løb væk og blev fanget af lægen, der trak tøj af og skar forhuden af ti-årig

storybild

(Billede: Privat)

Halime Oguz er rystet. To personer i folketingskandidaten for SFs nære omgangskreds - en tre-måneder dreng i februar i år og en 10-årige søn for et par år siden - er blevet omskåret af Said El-Batran, der som metroxpress skrev i går, har fået frataget retten til at omskære.

“For begge to skar han for meget forhud af efter det jeg har set,” siger Halime Oguz, der har kurdisk baggrund, cand, mag og har specialiseret sig i sundhedskommunikation.

Omskæringen af den ti-årige skete i lægens private hjem.

“Drengen flygtede alt hvad han kunne. Han vidste godt, at han skulle omskæres, men ville ikke. Men lægen og de andre var der til stede fangede ham og holdt ham fast, mens de tog tøjet af ham og omskår den her dreng, der græd og gjorde modstand. Jeg kan ikke forstå, at man som læge må gøre det her mod et barn, der ikke vil - bare fordi det er forældrenes ønske,” siger hun.

Metroxpress har accepteret at annomisere personerne. Hun ønsker ikke at rive op i sit forhold.

“Personligt mener jeg, at der skal være en aldersgrænse på omskæring. Det er en oldgammel tradition, der risikerer at skade børn,” siger hun.

For mange år siden har hun set omskæringen af en seks-årig dreng med egne øjne.

“Også her både græd drengen og kæmpede imod, mens lægen skældte ham ud. Det her sker mod børnenes ønske. Jeg forstår ikke, at vi kan lade forældrenes kulturelle eller religiøse ritualer gå forud for barnets tarv", siger hun.

Hun er glad for at SF nu kæmper for en aldersgrænse for omskæring af forhud.
Ingen af sagerne er anmeldt til myndighederne. Metroxpress har forgæves forsøgt at få en kommentar.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx