Af Ritzau - 13/03-17 09:30; Opdateret: 13/03-17 11:45

Venstrefløjen kræver større skridt mod grøn energiVenstrefløjen kræver større skridt mod grøn energi

Alternativet vil ikke tillade nye datacentre, før der er en plan for at udbygge vedvarende energi tilsvarende.

storybild

Alternativets klimaordfører Christian Poll (th) mener ikke, at der skal bygges flere datacentre i Danmark, før der ligger en plan for vedvarende energi. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Emil Hougaard)

Folketingets venstrefløj efterlyser politisk handling, efter at en fremskrivning fra Energitilsynet viser, at målet om 50 procent vedvarende energi i 2030 ikke bliver nået med den nuværende politik.

Alternativet kalder udviklingen katastrofal. Partiet foreslår et stop for nye datacentre, indtil der er en plan for vedvarende energi, der modsvarer energiforbruget.

- Det vil være en katastrofe for klimaet og Danmarks omdømme, hvis udledningen af CO2 frem mod 2030 kommer til at stige, sådan som basisfremskrivningen forudser, mener klimaordfører Christian Poll (AL).

- Vi står i forvejen med en stor opgave med at sikre en grøn omstilling. Den opgave har regeringen blot gjort større ved at afskaffe PSO'en og åbne for datacentre, påpeger han i en pressemeddelelse.

Både Facebook og Apple har de seneste år meddelt, at de vil åbne datacentre i Danmark. De skal ligge i henholdsvis Odense og Viborg.

Både SF og Enhedslisten anklager regeringen for at tøve i klimapolitikken.

- Det er tydeligt, at udviklingen ikke bare risikerer at gå i stå, men at gå baglæns, hvis vi ikke snart laver aftaler om nye investeringer på energiområdet, siger partiformand Pia Olsen Dyhr (SF) i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt, at vi øger brugen af elektricitet i transporten og fjernvarmen, fordi det kan give en bedre udnyttelse af strømmen fra vindmøllerne, skriver Enhedslistens Søren Egge Rasmussen i en skriftlig kommentar.

Han mener i øvrigt, at det er misvisende, at importeret biomasse tælles med i opgørelsen over andelen af vedvarende energi.

- Vi skal udfase importeret biomasse og i stedet udvikle danske fjernvarmeløsninger baseret på geometri, solfangere, varmepumper drevet af vedvarende energi samt lokalt produceret biomasse, mener Enhedslisten.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Konkurrenterne håner FCK-kaptajn:...
bt.dk
Det er århundredes største katastrofe...
bt.dk
Regnskab afslører: Dansk firma solgt...
bt.dk
Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx