Af - 21/09-14 19:38; Opdateret: 21/09-14 19:50

Familiefar raser: Blev smidt ud af Parken for at klappeFamiliefar raser: Blev smidt ud af Parken for at klappe

En 46-årig familiefar er vred, efter han og hans søn i dag blev smidt ud af Telia Parken, fordi han klappede af begge holdene på banen.

storybild

Per Juul Carlsen mener ikke, det kan være rigtigt, at man ikke kan se en fodboldkamp uden at være tilknyttet til det ene eller det andet hold. (Billede: Polfoto)

Per Juul Carlsen havde set frem til at se en god fodboldkamp med sin søn, da han købte billetter til C-tribunen til dagens brag mellem FCK og Brøndby i Telia Parken.

FCK 'Bash-ede' Brøndby i Parken – selvfølgelig
FCK 'Bash-ede' Brøndby i Parken – selvfølgelig

Men knap nok var kampen gået i gang, før Per Juul Carlsen, hans søn, dennes to kammerater og deres far blev smidt ud af vagterne med den begrundelse, at de ‘udgjorde en sikkerhedsrisiko’. Årsagen var, at de havde klappet, da Brøndbys hold gik på banen.

- Jeg klappede af begge hold, da de gik ind. Det synes jeg, var på sin plads. Jeg er forholdsvis ligeglad med vinderen, jeg håbede bare på at se en god kamp, fortæller Per Juul Carlsen til mx.dk, efter han umiddelbart efter episoden havde erklæret sin vrede på Twitter.


Billede af pantsamler skaber debat: Se det her
Billede af pantsamler skaber debat: Se det her

Den 46-årige familiefar forklarer over for mx.dk, at han ikke har noget tilhørsforhold til nogle af holdene, mens hans 13-årige søn og dennes to venner på 13 og 14 er brøndbyfans. Ingen af dem bar dog trøjer, halstørklæder eller andet med tilknytning til noget fodboldhold.

- Jeg kan forstå, man er bekymret for folks ve og vel, men min bekymring er bare, at man går i den forkerte retning og vælger at smide folk ud, som bare gerne vil ind og se fodbold. Jeg synes, det virker helt omvendt og uden logik, siger han og tilføjer:

- Det er absurd, at man ikke kan sidde og klappe af to hold, der kommer på banen, uden at der kommer nogen sikkerhedsfolk hen og siger, vi udgør en sikkerhedsrisiko. Jeg synes, det er synd for fodbolden, at man åbenbart skal rende rundt med romerlys og maske på for at blive taget alvorligt som almindelig fan.

Brøndbyfans: Politiet truede med at skyde os i hovedet
Brøndbyfans: Politiet truede med at skyde os i hovedet

På FCK’s hjemmeside kan man læse ordensreglementet for Telia Parken, hvor der blandt andet står følgende:

‘Under afviklingen af F.C. Københavns kampe er hele A-, B- C-tribunen, samt dele af D-tribunen (Familietribunen) som udgangspunkt tilegnet F.C. Københavns fans.’

‘[Det er] ikke tilladt at udvise tilknytning til udebaneholdet på andre afsnit end det, som specifikt er anvist til dette formål. Enhver gæst på stadion, der via påklædning eller opførsel udviser tilknytning til udeholdet andre steder, end ved og på afsnittet for udeholdets tilskuere, kan blive afvist/bortvist uden refundering af billetten.’

Men Per Juul Carlsen klappede ikke for at udvise tilknytning til udeholdet. Og han mener desuden, han har indordnet sig efter det reglement, han er blevet præsenteret for.

- Jeg forventer ikke, at man skal gå ind og læse det til punkt og prikke. Der står 10 punkter på billetten, som man skal forholde sig til. Dem har jeg læst og forholdt mig til, forklarer han.

FCK-bøller sendte politimand på hospitalet
FCK-bøller sendte politimand på hospitalet

Per Juul Carlsen er ked af, at det åbenbart er blevet umuligt at være neutral fan og tage på stadion for at se en god fodboldkamp.

- Der er to ting i det: jeg synes, det er dårlig vejledning, og så synes jeg ikke, det er i orden at fjerne dem, man godt ved, man nemt kan styre, mens man lader de bøller være, der er derinde, siger han.

FCK’s pressechef Christian Wolny ønsker ikke at kommentere på kritikken, før han er blevet debriefet af klubbens sikkerhedsfolk. Han udtaler dog:

- Det generelle ordensreglement er synligt for alle, og der kan ikke være meget at være i tvivl om det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx