Af - 19/01-15 16:43; Opdateret: 19/01-15 19:04

Ekspert: Brystbillede kan styrke KU-politikers profilEkspert: Brystbillede kan styrke KU-politikers profil

Billedet af Nikita Klæstrup kan styrke hendes image blandt danskerne, mener ekspert i politisk branding.

storybild

(Billede: Carsten Seindal Eilertzen)

Som du kan se i boksen til højre, så har billedet, som du kan se foroven, skabt debat omkring den unge Nikita Klæstrup, der er næstformand for Konservativ Ungdom.

Billedet blev taget til KUs 110 års jubilæum forleden, men det er ikke alle, der elsker det på grund af den tydelige kavalergang.

Politisk brandingekspert Kresten Schultz-Jørgensen, der er administrerende direktør ved Lead Agency, vurderer dog, at opmærksomheden nødvendigvis ikke dårlig for den unge politikerspire.

Konservativ kavalergang skaber hidsig debat på Facebook
Konservativ kavalergang skaber hidsig debat på Facebook

- Hvis hun ønsker at stå for en moderne frisindet konservativ tilgang, så er det her et fremragende tiltag. Så gør det ikke spor, at folk bliver forarget, lyder analysen.

Klæstrup har tidligere gjort sig bemærket på grund af sit udseende, da Ekstra Bladet kårede hende til at være lokalvalgets babe i 2013

- Det er med til at ridse hendes profil op, og det kan være en styrke. Målet er jo heller ikke, at hun skal ikke være vellidt af alle. Hvis bare 10 procent af befolkningen synes hun er interessant, så er det jo godt for de Konservative, siger Schultz-Jørgensen og fortsætter:

Foto: Carsten Seindal Eilertzen. Her ses Nikita Klæstrup med kæresten Rune Kristensen.

- For 10-15 år siden, ville det her være et 'no go' hos de Konservative. Lene Espersen vakte jo også lidt ballade hos kernevælgerne. Der er også tradition for, at de unge kvinder giver den lidt gas.

Han henviser til det kendte billede af den tidligere partiformand, justits- og udenrigsminister, hvor hun slænger sig op af en kølerhjelm.

Ung kvinde tiltalt for dødstrusler mod Christiania-kritisk politiker
Ung kvinde tiltalt for dødstrusler mod Christiania-kritisk politiker

Selv virker det til, at Klæstrup er irriteret over nogle af kommentarerne:

- Det, der irriterer mig mest, er dem, der skriver, at jeg kun har sådan en kjole på, for at få opmærksomhed. Jeg synes, folk er dobbeltmoralske. I dag kan man ikke være forfængelig og vise sig frem uden at blive dømt uintelligent som kvinde. Men Christian Bitz og andre mænd, der går op i deres udseende, bliver aldrig beskyldt for at være uintelligente, siger hun til metroxpress.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx