20/11-17 09:56; Opdateret: 20/11-17 11:13

Rumænske røvere stjal guldsmykker på åben gade - så blev de afsløret af en bakke jordbærRumænske røvere stjal guldsmykker på åben gade - så blev de afsløret af en bakke jordbær

Kvinder i Give og Hobro blev frarøvet deres guldsmykker på åben gade. To mænd og en kvinde er nu blevet dømt.

storybild

En rumænsk kvindes smag for søde bær har været en vigtig brik i politiets efterforskning af røverier i Jylland. Free/Www.colourbox.com

Horsens. En bakke jordbær var et vigtigt spor i politiets opklaringsarbejde, da to ældre kvinder i Give og Hobro havde mistet deres guldsmykker, oplyser Sydøstjyllands Politi mandag.

Et vidne havde set en karakteristisk bil med flere personer i, og på bagsædet i bilen sad en kvinde med en stor bakke jordbær.

Bakken var noget speciel, og da betjentene fandt frem til den butik, der havde solgte jordbærrene, sikrede de sig også billeder fra butikkens videokamera. Her kunne man tydeligt se kvinden og to mænd, der nu er blevet dømt i sagen. Og derefter kunne efterforskerne godtgøre, at de tre havde været i området i den karakteristiske bil på tidspunktet for røverierne.

Alle tre er af Retten i Kolding blevet fundet skyldige i røveri mod de to ældre kvinder og er blevet idømt fængsel i halvandet år. Desuden er trioen, der er rumænske statsborgere, alle blevet udvist af Danmark i 12 år.

Om fremgangsmåden siger specialanklager Pernille Moesborg:

- Ved røverierne henvendte de sig til de ældre kvinder og spurgte om vej til hospitalet. De fremviste falske guldsmykker, som de ville sælge, og så fastholdt de ofrene, mens de rev deres guldsmykker fra dem.

Ved fastsættelsen af straffen har retten blandt andet lagt vægt på, at ofrene var ældre kvinder, oplyser specialanklageren i en pressemeddelelse.

De tre har valgt at modtage dommen, som blev afsagt i fredags. Her blev de tiltalte samtidig frifundet for et forsøg på et røveri, ligesom der ikke var beviser for, at kvinden havde begået et røveri i 2015.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zorniger om lille matchbold: 'Det her...
bt.dk
Madskolen: Derfor skal du ikke være...
bt.dk
Kammeradvokaten afslører om Stein...
bt.dk
Sikker sejr til Randers: Brandvarm...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx