Af Ritzau - 26/11-16 07:01

Mænd uden partner betaler en høj prisMænd uden partner betaler en høj pris

Singlelivet er for mange mænd lig med dårlig livsstil og ingen at betro sig til, viser en ny undersøgelse.

storybild

En ny undersøgelse fra Forum for Mænds Sundhed viser, at alt for mange mænd ikke har nogen at tale fortroligt med. 13 procent af de adspurgte som er single, har ingen at tale med. Det kan ifølge undersøgelsen ende med at koste dem dyrt. Arkivfoto. (Billede: Free/Colourbox)

Alt for mange mænd går rundt uden nære relationer, eller nogen de kan tale med om personlige ting. Sådan lyder konklusionen i en ny undersøgelse fra fra Forum for Mænds Sundhed med over 1000 mænd i alderen 30-75 år.

61 procent af mændene nævner deres familie som det fællesskab, de hører til. Og for de fleste mænd er det kun deres partner, de taler fortroligt med.

Og det er ifølge chefpsykolog og formand for Forum for Mænds Sundhed, Svend Aage Madsen, et problem, fordi flere og flere mænd lever uden en partner.

- Kvinder har mange at tale med om emotionelle ting, men mange mænd har kun partneren. Når de så enten ikke har en partner eller konen forsvinder i en skilsmisse, så er mændene rigtig meget på den, siger han.

Han peger samtidig på, at det kan have negative konsekvenser for deres sundhed og trivsel.

- Vi ved, at mænd der er single og ikke lever i et parforhold, har en meget dårligere livsstil. De ryger mere, drikker mere og motionerer mindre. Og det koster i gennemsnittet en mand som er single syv år af sin levetid.

- Mænd har et behov for en partner for at kunne tage sig sammen i forhold til deres livsstil. Det er konen, som skal sørge for en bedre kost og for, at manden kommer til lægen i rette tid, siger formanden.

Han forklarer, at mænd derfor er afhængig af en partner, som kan give dem et skub, og peger samtidig på, at forældreskabet i dag kan ændre den kultur blandt mænd.

Og den holdning tilslutter parterapeut Martin Østergaard sig. Han mener, at yngre mænds kultur har ændret sig, fordi opdragelsen i dag er mere unisex.

- De unge mænd er i høj grad opdraget mere som piger. De er som regel mere åbne følelsesmæssigt og taler mere om, hvordan de har det. Det skaber nogle andre former for relationer, som tidligere har været forbeholdt kvinder.

Undersøgelsen er aktualiseret af en inspirationskonference om mænds sundhed på onsdag i Vejle.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx