Af Fie West Madsen - 09/07-17 14:54

Dansk gigant vinder kopi-sag: Nu trækkes konkurrentens produkter tilbageDansk gigant vinder kopi-sag: Nu trækkes konkurrentens produkter tilbage

Den danske virksomhed Dyrup, der er kendt for at sælge maling og træbeskyttelse, har fredag vundet en kopi-retssag mod konkurrenten Nowocoat Industrial, som også sælger produkter i Danmark.

storybild

Malingvirksomheden Dyrup har vundet en kopisag i Sø- og Handelsretten. Arkivfoto. (Billede: Iris/Scanpix)

Det fremgår af en dom fra Sø- og Handelsretten, skriver Finans.

Af kendelsen fra Sø- og Handelsretten fremgår det, at sagen har drejet sig om, hvorvidt Nowocoat Industrial med sit design af emballagen til produktet Coolingpaint har krænket Dyrups markedsføringsrettigheder til det kendte Gori-træbeskyttelsesprodukt.

Sø- og Handelsretten gav fredag Dyrup medhold i påstanden om, at deres design var kopieret, og det betyder, at Nowocoat Industrial nu forbydes at markedsføre samt sælge, importere eller eksportere træbeskyttelsesprodukter i emballage med design og layout som det, der minder om Dyrups design til Gori-produkt.

Derudover skal Nowocoat Industrial også tilbagekalde alle de produkter, der allerede er på markedet med den emballage, som nu har rettens ord for at overtræde Dyrups markedsføringsrettigheder. Produkterne skal både tilbagekaldes fra fysiske butikker og webshops.

To ud af tre dommere var enige i dommen. Nowocoat Industrial har endnu ikke taget stilling til, om dommen skal ankes.

Nowocoat Industrial skal samtidig betale 25.300 kroner i sagsomkostninger til Dyrup, fremgår det af dommen.

Dyrups direktør mener, det er vildledning af forbrugerne, når Nowocoat Industrial har lavet et produkt, der af udseende ligner Gori-produktet, mens Nowocoats salgsdirektør ikke forstår hverken Dyrups synspunkt eller rettens afgørelse.

»Vi er uforstående og ærgerlige over, at vi skal trække produkter tilbage. Der er langt flere forskelle end ligheder. Der er ikke nogen, der tror, at de køber et Gori-produkt,« siger Nowocoats-direktør Johannes von Siebenthal til Finans.

Direktøren fortæller samtidig, at man ikke længere fremstiller den pågældende emballage, og nu vil gå i gang med at fjerne produkterne og lave en ny emballage.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu sætter kronprins Frederik ord på...
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx