Af Jeppe Elkjær Andersen - 13/11-17 11:03

Skoleelev fortæller nu om en hverdag, der nok vil chokere de flesteSkoleelev fortæller nu om en hverdag, der nok vil chokere de fleste

Hvordan er din opfattelse af skolereformen og ikke mindst de lange dage. Skriv til os på jepa@bt.dk eller 1929@bt.dk.

storybild

ARKIVFOTO.

Skolereformen har længe været til stor debat blandt såvel politikere, som lærere, forældre og elever. Et af stridspunkterne er de 'lange' dage, som eleverne bliver udsat for. I et debatindlæg i Jyllands-Posten beskriver en skoleelev, hvordan specielt de sidste timer af de lange skoledage i hendes øjne er ren spild af tid.

I debatindlægget beskriver Anna Kirstine Laursen, der er 9. klasseelev på Malling Skole, hvordan de lange dage til klokken 15.30 dræner eleverne for energi, og hvordan hun mener, at specielt de sidste to timer er 'fuldstændig nytteløse', når det gælder om at lære.

I undervisningstimerne efter klokken 14.00 bliver det nemlig ifølge skoleeleven væsentligt sværere at tage læringen ind.

Hun har et helt konkret forslag til, hvordan skoledagen kan skæres ned. Og det handler om at fjerne studietiden for eleverne, den såkaldte lektiecafé - der er tvungen tid på skolen for eleverne.

Ser Netflix eller går på Facebook

Anna Kirstine Laursen mener, at den er spild af tid - ikke mindst for elever, der har lavet deres lektier. De elever sidder nemlig bare og skal have tiden til at gå.

'Jo, vi sidder egentlig bare med hver vores computere og enten ser Netflix, er lidt på Facebook eller bare sidder og kigger ud i luften,' skriver hun og uddyber:

'De her ting kunne man lige så godt gøre derhjemme. Jeg kommer let til at føle mig opbevaret, når jeg skal sidde der i 45 minutter, som jeg egentlig kunne have brugt på noget andet. Det er simpelthen meningsløst og spild af tid.'

Hun kommer til slut med en opfordring til politikerne om, at de bør sætte sig ordentligt ind i, hvordan en skole fungerer, før man ændrer på ting.

Hvordan er din opfattelse af skolereformen og ikke mindst de lange dage. Skriv til os på jepa@bt.dk eller 1929@bt.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

McDonald's løfter sløret for stor...
bt.dk
'Badehotellet' mister sin stjerne: Nu...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Lastbilchauffør filmede gal handling...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx