Af Ritzau - 12/07-16 04:01; Opdateret: 12/07-16 06:13

Dansk organisation: En mand skal selv bestemme over sin penisDansk organisation: En mand skal selv bestemme over sin penis

Intact Denmark ønsker en aldersgrænse på 18 år for omskæring af drenge. Det handler om respekt, lyder det.

Bildstrecke im Grossformat »
62 mænd på mellem 18 og 37 år deltog i studiet. Ud af dem var de 30 omskårede. Forskerne testede mændenes følsomhed over for berøring, smerte, varme og smertefølelse ved varme fire forskellige steder på mændenes penis. Nu til en lille quiz. Klik dig gennem de næste 28 billeder og se, om du kan spotte penissen. I Canada ligner et sundhedscenter noget ganske andet på luftfotos. Det er tydeligt at se, at bygningen skiller sig ud fra de øvrige huses faconer i området. Bagfra ligner det... Ja, en kæmpe penis. Forfra giver det hele mening. Klik på næste billede og få svar. Fra den anden side giver reklamen pludselig mening. Det er nemlig bare en pølse, der hænger lidt ved siden af. Friskos svenske firma, GB Glace, har lanceret en is, der ifølge forbrugere ligner lidt for meget en penis eller en dildo. Isen hedder 'X Pop,' der beskrives som 'en kåd is med spændende smagskombinationer af cola, jordbær, frugt tyggegummi og citron-lime, der er dækket med frugttyggegummi smag og slik, der popper i munden, når du spiser den.' Kan du få øje på det lumre ved billedet? Hvis ikke, så får du her et hint: Har du nogensinde drukket en penisdrink? Chokolade-julemændene, der kan købes i Aldi, kan forveksles med noget ganske andet og lidt mindre uskyldigt, når man "klæder dem af". Det synes brugerne på de sociale medier i hvert fald. 'Mavuva', som øen hedder, er 170.000 kvadratmeter stor og bliver solgt som 87 forskellige grunde til den nette sum af cirka 840.000 danske kroner stykket. - Og det er endda med havudsigt, palmer og strand! Dette er ikke en abe med en meget synlig penis. Det er en kage, der er formet som en abe med en banan i hånden. Forbipasserende blev meget forundrede, da gik forbi butikken 'The Cake Artists Bakery' og så, hvad der "sad" i udstillingsvinduet. 300 beboere i England blev rasende, da de så, at håndværkere havde efterladt deres vej fyldt med penisformede mærker! .. et regnslag til penis eller .. bare en penis Læs hvad producenterne sagde til den ærgrelige grafik i metroxpress' artikel, som der er linket til herunder. Alle "vejpenisserne" havde forskellig form. Nestlé beklagede, da en britisk forbruger mente at have fundet en penisfigur på en chokoladebar. - Billedet på Milkybar, der ligner et mandligt kønsorgan, er i virkeligheden et billede af et hestehoved: Milkybar Kid's-hesten, skriver Nestlé. Ejere på denne penisvej, der ligger nær den engelske by Liverpool, frygtede, at deres huse var usælgelige. Læs historien ved at klikke på linket.

Hvad enten man er muslim, jøde, kristen eller noget fjerde er det op til hver enkelt mand selv at bestemme, hvad der skal ske med hans penis. Eller ikke ske.

Sådan lyder budskabet fra organisationen Intact Denmark, der arbejder for at indføre en aldersgrænse på 18 år for omskæring af drenge.

- Man skal respektere det enkelte menneskes kropslige integritet, seksuelle anatomi og religiøse frihed. Og man kan ikke vide, om den enkelte mand som lille synes, det er vigtigt at blive omskåret af kulturelle eller religiøse årsager, siger organisationens forkvinde Lena Nyhus.

Ni ud af ti danskere vil forbyde rituel omskæring af drengebørn
Ni ud af ti danskere vil forbyde rituel omskæring af drengebørn

Forening hængte omskæringsoffer ud: Nu tager de afstand fra sig selv
Forening hængte omskæringsoffer ud: Nu tager de afstand fra sig selv

- Det er kun ham, der har tissemanden i bukserne, som kan bestemme, hvad der skal ske med den, tilføjer hun.

Udmeldingen kommer i kølvandet på en ny måling, som Megafon har lavet for Politiken og TV 2, hvor 1027 personer har svaret.

Målingen viser, at 87 procent af danskerne vil have indgrebet forbudt, før man er 18 år og dermed myndig.

Den høje procentdel overrasker ikke Lena Nyhus.

- Den danske befolkning går meget op i børns tarv. Vi vil gerne passe på vores børn og beskytte deres rettigheder. Derfor er det oplagt, at majoriteten af befolkningen ønsker en aldersgrænse for omskæring, siger hun.

Minister grilles: Kaldte omskæring menneskeret
Minister grilles: Kaldte omskæring menneskeret

- Jeg ville ønske, jeg kunne gøre det om
- Jeg ville ønske, jeg kunne gøre det om

Omvendt vækker målingen bestyrtelse blandt jøder og muslimer.

- For os er omskæring en naturlig del, der er er lige så vigtig som dåben. Det er et ritual, der er vigtigt både for troende og ikketroende jøder. Det er vores kendetegn og en del af vores kultur, siger overrabbiner i Det Jødiske Samfund Jair Melchior til Politiken.

Imens forklarer imam Naveed Baig fra Dansk Islamisk Center til avisen, at han tror, at mange i den meget følelsesladede debat har glemt det centrale i problematikken.

- Hvad betyder det at være anderledes? Kan vi leve sammen og have forskellige kulturelle og religiøse ritualer i vores liv? Det handler om retten til forskellighed, respekten for det, der er anderledes, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx