Af Ritzau - 05/10-16 15:41

LA: Regeringens skatterabat løser ikke problemetLA: Regeringens skatterabat løser ikke problemet

Finansordfører Ole Birk Olesen (LA) står med en hel masse spørgsmål til regeringens udspil om boligskat.

storybild

Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen, står tilbage med en masse spørgsmål, efter at skatteminister Karsten Lauritzen (V) har fremlagt et nyt udspil om boligskat. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

En blandet landhandel, der åbner for en masse spørgsmål.

Sådan lyder meldingen fra Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen, efter at regeringen har offentliggjort et udspil til en ny model for boligskatten.

Regeringens udspil indeholder et forslag om en skatterabat. Den skal sikre, at boligejere, der har købt deres hus før 2021, ikke bliver ramt hårdere, end de gør nu, når nye regler kommer i 2021.

Ole Birk Olesen er dog ikke kun begejstret over udsigten til en skatterabat.

- Skatterabatten er til de nuværende boligejere, som ikke vil komme til at betale mere end med det gamle system. Men vi mener, at stigningen med det gamle system var for stor.

- Det løser ikke rigtigt problemet med, at husejerne står til at få en stor stigning i det gamle system, siger han.

Regeringen foreslår også at fastlåse både ejendomsværdiskat og grundskyld som en bestemt procentdel af boligens værdi.

Umiddelbart vil det betyde, at skatterne kommer til at stige, når boligpriserne stiger. Men stiger priserne mere end lønningerne, skal den overskydende del af skatten indefryses automatisk.

Den overskydende del skal så betales, når man sælger boligen og ofte indkasserer en gevinst.

- Det er bedre end alternativet, men det er stadigvæk skatter, der skal betales. De bliver bare udskudt, siger Ole Birk Olesen.

Finansordføreren står fortsat tilbage med mange spørgsmål, og derfor er det svært for ham at sige meget om, hvor LA står i forhold til udspillet.

- Der var udsigt til, at folk i enfamiliehuse især omkring de større byer i Danmark skulle betale meget mere i ejendomsskatter de kommende år. Vi har et ønske om, at de skulle befris for den ekstra byrde.

- Men vi er endnu ikke helt klar over, hvordan regeringen vil løse det, siger Ole Birk Olesen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx