Af Lars Sejr - 02/10-15 14:33

Ny forsvarsminister: Sag om mulige civile tab i Irak er lukketNy forsvarsminister: Sag om mulige civile tab i Irak er lukket

Intet tyder på, at danske kampfly har ramt civile i Irak, og nu kalder Peter Christensen sagen for afsluttet.

storybild

Den nye forsvarsminister, Peter Christensen, og statsminister Lars Løkke Rasmussen. (Billede: Polfoto/arkiv)

Forsvarsminister Peter Christensen (V) ser sagen om mulige civile tab forårsaget af danske F-16-fly som lukket.

Det siger han i en pressemeddelelse, efter at undersøgelser tyder på, at ingen civile blev ofre for et dansk luftbombardement i Irak 30. august.

- Både koalitionen og Forsvaret har nu grundigt undersøgt omstændighederne omkring de hændelser, der 30. august 2015 gav anledning til mistanke om mulige civile tab i forbindelse med et dansk luftangreb i Irak.

- Koalitionens og Forsvarets konklusion er, at det er overvejende sandsynligt, at der ikke var civile tab i forbindelse med det pågældende angreb. Det har jeg i dag orienteret Folketingets partier om, og jeg anser dermed sagen som afsluttet.

Ny forsvarsminister: Jeg jubler ikke
Ny forsvarsminister: Jeg jubler ikke

Forsvaret oplyser på baggrund af undersøgelser af episoden, som den internationale koalition har foretaget, at der efter alt at dømme ikke er tegn på, at danske kampfly har ramt civile mål.

- Jeg noterer mig også med tilfredshed, at Forsvaret har været åbne om, at der forelå en mistanke om mulige civile tab, og at denne mistanke blev undersøgt. Det er vigtigt for mig, at Forsvaret er så åbne som muligt,

3. september offentliggjorde Forsvaret, at de danske kampfly havde ramt civile "enkeltpersoner" under luftangrebet, og det har siden været genstand for en undersøgelse, blandt andet af de videooptagelser, som F-16-flyene foretager under deres aktioner.

Danske officerer er glade for erfaren politiker i spidsen
Danske officerer er glade for erfaren politiker i spidsen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx