Af - 29/11-15 13:16; Opdateret: 29/11-15 13:28

Avis: Derfor kan klementiner være skadelige for børnAvis: Derfor kan klementiner være skadelige for børn

Det kan være skadeligt for børn at spise klementiner, og gravide kvinder skal også være forsigtige, skriver Søndagsavisen.

Bildstrecke im Grossformat »

Det kan være skadeligt for børn at spise konventionelt dyrkede klementiner, fordi de indeholder pesticider, som fungerer som nervegift.

Det skriver Søndagsavisen.

- Vi ved meget lidt om, hvordan en lille indtagelse af stofferne påvirker os gennem hele livet, men vi ved, at folk, der i erhvervsmæssig sammenhæng har været er udsat for stofferne, har en øget risiko for Parkinsons og demens, siger Helle Raun Andersen, lektor i Miljømedicin, til Søndagsavisen.

Det er sundt at have edderkopper i dit hjem
Det er sundt at have edderkopper i dit hjem

– Det, der er betænkeligt, er, hvilken indflydelse organofosfater har på fostre og små børn, fordi de påvirker centralnervesystemet. Hos de små dannes der mange nye hjerneceller, og det sker i en bestemt rækkefølge. De kan ikke dannes senere i livet, hvis processen bliver forstyrret, fordi nervegiften påvirker signalstofferne i hjernen, siger hun.

Hvis man vil undgå de skadelige pesticider, skal man købe økologiske klementiner - de er nemlig ikke sprøjtet, skriver Søndagsavisen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx