Af Lars Fogt - 18/12-15 11:13

Tivoli-direktør skal sikre os mod ny Eurovision-sagTivoli-direktør skal sikre os mod ny Eurovision-sag

Kulturministeren har udpeget Lars Liebst til formand for et udvalg, der skal se på, hvordan man sikrer, at internationale kulturbegivenheder ikke ender i økonomisk ruin.

storybild

Tivolis direktør Lars Liebst skal som formand for nyt statsligt udvalg komme med udspil til, hvordan vi sikrer os mod ny Eurovision-sag. (Billede: Polfoto)

Aldrig mere et Eurovision, der ender med at blive mere end 75 millioner dyrere end budgetteret.

Og aldrig mere et alt for dyrt H.C. Andersen-show i Parken.

Det er målet for et nyt udvalg, hvor Kulturministeriet har bedt Tivoli-direktør Lars Liebst være formand:

- Vi skal til næste sommer komme med en vejledning til, hvordan man styrer store kulturevents, hvor der ofte er mange offentlige og private parter med, siger Lars Liebst.

Rigsrevisionen har bedt Kultur- og Indenrigsministeriet komme med et udspil til, hvordan staten kan hjælpe med at styre kulturprojekter, når de bliver så store, at kommuner og regioner ikke længere kan håndtere dem.

Det skal udvalget nu se på og opdatere en håndbog på området fra 2006, som blev udarbejdet efter H.C. Andersen-sagen.

- Selvfølgelig kan vi ikke undgå at se på Eurovision for at se, hvilke erfaringer man kan drage, men mest skal vi se fremad. Hvordan kan man en anden gang lave et mere grundigt forarbejde, siger den nye formand.

Det var i øvrigt metroxpress, der i mere end 100 artikler afslørede det økonomiske morads efter Eurovision, der førte til at samtlige fire direktører i VisitDenmark måtte forlade organisationen.

Ifølge et notat fra Kulturministeriet skal rådet også have ansat en person fra en tv-kanal og folk fra Indenrigs- og Kulturministeriet.

Bertel Haarder skriver i en mail, at der er behov for en 'stærkere økonomistyring'.

- Det er nemlig vigtigt, at store begivenheder også i fremtiden kan gennemføres i Danmark. Og så skal der være et klart aftalegrundlag, så der ikke opstår tvivl om rollefordelingen og ansvaret mellem arrangørerne, udtaler han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx