Af - 21/01-15 09:53

Blitzede bilister amok på fotovogneBlitzede bilister amok på fotovogne

Kontorpersonale skal ikke sidde i fotovogne, når sten flyver gennem ruderne, mener politiet.

storybild

I Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er det ikke et ukendt fænomen, at blitzede bilister slår løs på betjenten i fotovognen. (Billede: Polfoto)

Det er langt fra alle, der tager det lige pænt, når de bliver blitzet af en af politiets fotovogne. Derfor skal det være politifolk, der sidder inde i kassevognene og fælder fartsyndere.

Det fortæller leder af færdselspolitiet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, Erik Mather, til dr.dk.

- Vi har oplevet, at folk har smidt sten gennem ruderne på fotovognen. Og vi har oplevet folk, der er blevet så edderspændt rasende efter at være blevet blitzet, at de er vendt om, har åbnet døren og har slået på operatøren, der sidder i vognen, siger han.

Politi efterlyser traktor-tyve spottet på Google - i 2012
Politi efterlyser traktor-tyve spottet på Google - i 2012

Hans udtalelser kommer, efter flere politikere har foreslået at lade kontorfolk eller fængselsbetjente sidde inde bag de tonede ruder.

- Vi har nogle værktøjer i bæltet i form af stav, peberspray og pistol, og vi har uddannelsen til at kunne håndtere sådan nogle personangreb, siger han til dr.dk.

INTERAKTIV: Test selv hvor meget vind der skal til for at vælte kronprinsen af broen
INTERAKTIV: Test selv hvor meget vind der skal til for at vælte kronprinsen af broen

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, er heller ikke interesseret i, at kontorfolk skal sidde i fotovognene - også kaldet ATK-vogne.

- For os er det simpelthen essentielt, at myndighedsudøvelse udøves at politiet. Vi skal blandt andet kunne dokumentere sagerne i retten. Det er den ene ting. Den anden ting er sikkerhedsaspektet. Vi har allerede oplevet vold mod de politifolk, der sidder i ATK-bilerne, siger Claus Oxfeldt.

LÆS OGSÅ: Forældre skjuler mikrofoner i bamser

LÆS OGSÅ: Danskerne gør grin med kongehuset efter #brogate

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx