Af Ritzau - 16/03-17 05:01

Nybagte mødre sendes hjem uden ammerådNybagte mødre sendes hjem uden ammeråd

Mere end hver tredje mor føler sig dårligt forberedt på at amme, viser ny undersøgelse.

storybild

Mere end hver tredje mor oplever at føle sig dårligt forberedt på at amme, når hun kommer hjem efter en fødsel. Det viser ny undersøgelse fra Danske Regioner. Arkivfoto. (Billede: Colourbox)

Får mit barn nok at spise? Har jeg for lidt mælk? Læssevis af spørgsmål dukker op hos mødre, der skal i gang med at amme deres nyfødte.

Over hver tredje nybagte mor føler sig ikke klar til de udfordringer, der kan komme under amningen. Det viser en ny undersøgelse fra Danske Regioner.

Og det billede kan ammerådgiver Sarah Thomsen fra foreningen Forældre og Fødsel godt genkende. Hun er del af en gruppe frivillige, der har åbnet deres private telefoner for alle, der søger hjælp til at amme.

- Vi oplever rigtig, rigtig mange frustrerede nybagte mødre, som simpelthen ikke føler sig klædt godt nok på, fortæller hun.

- Vi oplever kvinder, der ringer grædende og simpelthen ikke ved, hvad de skal gøre. De er sendt hjem fra fødestedet, før amningen er etableret.

Overordnet viser undersøgelsen, at langt størstedelen af mødrene er glade for forløbet omkring deres fødsel. Alligevel føler mange sig ladt i stikken, når de skal til at amme deres barn.

Det undrer ikke Lillian Bondo, formand for Jordemoderforeningen.

- Vi har simpelthen for lidt tid til at lave den gode forberedelse under graviditeten, og vi har for travlt med at få kvinderne ud af døren på fødeafdelingerne, siger hun.

I hendes øjne bør der gives bedre information om amning under graviditeten. Samtidig skal nye forældre sikres mulighed for at få besvaret deres spørgsmål over en døgnåben telefonforbindelse til fødeafdelingen.

I Danske Regioners Sundhedsudvalg anerkender formand Ulla Astman (S), at der i flere år har været et uopfyldt behov for støtte til amning blandt mange nybagte forældre.

Hun mener, at det blandt andet kan skyldes travlhed på fødegangene.

- Heldigvis kan vi se, at hospitalerne har sat en række initiativer i gang, siger hun i en pressemeddelelse.

- Flere steder er der nu informationstilbud om amning og tilbud om samtaler med en ammespecialist, og personalet bliver bedre uddannet i at vejlede de nybagte mødre om amning.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx