Af - 19/05-14 09:00

Høfeber svækker studerende til eksamen: 22-årige Thomas må ligge nedHøfeber svækker studerende til eksamen: 22-årige Thomas må ligge ned

Thomas Meldgaard bliver som studerende hvert forår hårdt ramt af høfeber, og det påvirker hans eksamensperiode.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Tusindvis af unge står i øjeblikket overfor afgørende prøver i deres uddannelsesforløb, men eksamensperioden karambolerer med høje pollental, og det svækker præstationerne for de studerende, der ikke tager symptomerne alvorligt.

Hun er allergisk over for vand
Hun er allergisk over for vand

En ny undersøgelse fra YouGov viser, at 62 pct. af de 18-34-årige, som har symptomer på allergi, ikke har været til læge med deres symptomer, og det kan bremse de studerende i at score topkarakterer.

- Danskere i den produktive alder har brug for at kunne bruge deres hjerne. Og produktiviteten er specielt lav hos de allergikere, som ikke bliver behandlet. De kan relativt let få mere prangende eksamensresultater og færre sygedage, hvis de fik behandlet deres høfeber, siger speciallæge i allergi Torben Evald.

Denne 7-årige dreng er allergisk over for sig selv
Denne 7-årige dreng er allergisk over for sig selv

Høfeber er mest udbredt hos danske unge i alderen 15-30 år, vurderer Astma- allergi Danmark, og ca. 20 pct. af dem mærker klassiske gener som løbende næse, kløende øjne, kløe på huden eller åndedrætsbesvær. En af dem er 22-årige Thomas Meldgaard, som studerer på CBS i København.

Han kender alt til problemerne med høfeber i perioder med eksamenslæsning.

- Det er en rigtig dårlig oplevelse at have høfeber og gå til eksamen. Du har svært ved at koncentrere dig, du er træt og har det lidt som om, du har influenza. Når jeg har det rigtig slemt, bliver jeg nødt til at ligge ned, så forsvinder symptomerne lidt efter lidt, men det kan du jo ikke til en eksamen, siger Thomas Meldgaard, som tager medicin mod den høfeber, han har haft, siden han var barn.

Smadrer slimhinderne: Næsespray kan gøre dig afhængig
Smadrer slimhinderne: Næsespray kan gøre dig afhængig

- Det forstyrer både læsningen og de mundtlige eksamener, og jeg har prøvet at være til eksamen, hvor jeg nyste så meget, at jeg mistede fokus. Eksamen gik okay, men resultatet kunne sikkert have været bedre, hvis jeg ikke havde været dårlig, siger Thomas Meldgaard.

Allergikere lider: Første del af pollensæsonen var rekord-slem
Allergikere lider: Første del af pollensæsonen var rekord-slem

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Ny dildo har genial funktion:...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx