Af Bo Poulsen - 17/03-17 04:00

Måling: Hver anden dansker har ikke tillid til DRMåling: Hver anden dansker har ikke tillid til DR

3 ud af 10 mener ikke, at licenspengene går til public service.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Erik Refner)

Mere end hver anden dansker har ikke tillid til, at DR forvalter de årlige 3,7 milliarder licens-kroner hensigtsmæssigt.

Licens er noget, vi giver til hinanden – men åbenbart ikke med helt god vilje.
En ny undersøgelse, You-Gov har foretaget for MX, viser, at 28 procent af de adspurgte ‘slet ikke’ har tillid til, at DR forvalter licenspengene hensigtsmæssigt i forhold til at lave public service.

Samme antal har svaret, at de ‘i mindre grad’ har tillid til forvaltningen. Kun seks procent har svaret, at de i meget høj grad har tillid til DR.

»Det er jo ikke særligt godt. De modtager 67 procent af alle licensmidlerne. Det er alvorligt, fordi licensmodellen beror på, at der er tillid til, at man får noget for sine licensmidler,« siger medieforsker Hanne Bruun fra Aarhus Universitet.

Henrik Søndergaard, medieforsker ved Københavns Universitet, er mindre kritisk:

»Det afspejler en aktuel diskussion, der er meget kritisk over for Danmarks Radio. Jeg tror, at man mere tager en temperatur på den politiske debat frem for troværdigheden.«

DR løfter sløret: Her er de nye dommere i 'Den store bagedyst'
DR løfter sløret: Her er de nye dommere i 'Den store bagedyst'

Ifølge Hanne Bruun kan resultatet afspejle debatten, hvor blandt andet transporten af Johannes Langkildes kones hest til USA har skabt debat.

»Det er let at diskutere og være kritisk over for DR, men det er svært at definere, hvad public service er og skal være i en tid, hvor konkurrencen har skiftet karakter. Det er heller ikke meningen, at vi skal synes, alt er godt. Public service er som begreb ikke stabilt. Det udvikler sig med samfundet og mediesystemet.«

Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at godt og vel halvdelen af respondenterne tænker sådan. Det er rigtig ærgerligt, især fordi vi er et hus, der har brugt den sidste årrække på at få godt styr på tingene, så der bliver brugt mest muligt på produktioner, der kommer danskerne til gode ... Jeg synes måske ikke, det er så overraskende et resultat. Vi har haft en periode med omtale af forskellige typer sager, der taler lidt ind i noget med driften. Jeg kan godt forstå det, men det ændrer ikke på, at det ærgrer mig.

Lasse Bastkjær Jensen, kommunikationschef fra DR om MX’ undersøgelse.

Efter heste-gate: Så meget har DR-cheferne fået i lønforhøjelse
Efter heste-gate: Så meget har DR-cheferne fået i lønforhøjelse

LÆS OGSÅ: Forsker: Licensens død vil øge politikernes magt over DR

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Politiet jagter mand i 'mørkt tøj':...
bt.dk
Åbenhjertig Hugo Helmig i Tyskland:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx