Af Pelle Dam - 21/03-14 17:27

Danmark giver millioner til udenlandske børnefamilierDanmark giver millioner til udenlandske børnefamilier

Danmark udbetaler et trecifret millionbeløb i børnepenge til familier, hvor hverken voksne eller børn angiveligt opholder sig i Danmark, viser ny opgørelse fra Kraka.

storybild

Danmark sender ifølge en ny analyse millioner af kroner til børnefamilier, hvor hverken børn eller voksne tilsyneladende opholder sig i Danmark. (Billede: Polfoto/Rune Johansen/arkiv)

At den danske statskasse udbetaler børnepenge til EU-borgeres børn, selvom de hverken bor eller opholder sig i Danmark, er nok efterhånden de fleste bekendt.

Men nu viser det sig, at der også udbetales et trecifret millionbeløb til familier, hvor hverken børn eller voksne ifølge Danmarks Statistiks registre opholder sig i Danmark.

Det viser en ny analyse fra tænketanken Kraka.

Ronja rammes af børnepenge-regler: Koster mig 10.000 kr.
Ronja rammes af børnepenge-regler: Koster mig 10.000 kr.

Ifølge Krakas opgørelse blev der i 2012 udbetalt omkring 115 millioner kroner i børnepenge til familier, hvor hverken voksne eller deres børn var registreret med bopæl i Danmark.

De 16 af millionerne gik til omkring 1300 udlandsdanskere, skriver tænketanken.

Men derudover fik statsborgere fra andre EU-lande udbetalt næsten 29 millioner kroner tilsammen i danske børnepenge, selvom såvel voksne som børn var udrejst af Danmark, viser analysen.

Politisk slagsmål om børnecheck intensiveres
Politisk slagsmål om børnecheck intensiveres

Af de 29 millioner kroner gik de 6,7 millioner til de - i hvert fald i den danske debat - meget omtalte østeuropæiske EU-borgere.

EU-borgernes træk på danske velfærdsydelser har i ugevis præget den politiske debat, men ifølge Krakas opgørelse sendes der faktisk endnu flere millioner af sted i børnepenge til udrejste familier, der er statsborgere i lande helt uden for EU.

I 2012 fik de godt og vel 33 millioner kroner i danske børnepenge, selvom hverken voksne eller børn opholdt sig her i landet, fremgår det af Krakas opgørelse.

Tusindvis af danskere hæver børnepenge i Sverige
Tusindvis af danskere hæver børnepenge i Sverige

Endelig blev der sendt godt 37 millioner kroner i børneydelse til familier, hvor Kraka ikke har kunnet spore et oprindelsesland.

Ifølge tænketanken er der samlet set tale om 8500 personer, som i 2012 fik danske børnepenge uden at have ophold i Danmark.

Opgørelsen fra Kraka dumper lige ned i den ophedede debat om EU-borgeres adgang til ikke alene børnepenge, men danske velfærdsydelser i det hele taget.

Enhedslisten vil med lov tvinge regeringen til strammere børnecheck
Enhedslisten vil med lov tvinge regeringen til strammere børnecheck

Fredag mødtes regeringen med Venstre og De Konservative, men selvom der blev signaleret tøbrud mellem parterne i forhold til at finde fælles fodslag om børnechecken, så er der ikke meget, der tyder på, at en aftale skulle ligge lige rundt om hjørnet.

LÆS OGSÅ: Avis: VK-forslag om børnecheck er skæve og diskriminerende

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx