Af - 14/08-14 20:02; Opdateret: 14/08-14 21:57

DR kræver strafrenter af Eurovision-selskabDR kræver strafrenter af Eurovision-selskab

Turistselskabet skylder næsten 40 millioner kroner til Danmarks radio efter Eurovision, der er blevet langt dyrere end planlagt.

storybild

DR kræver otte procent ekstra i strafrenter af et tocifret million-beløb, som Eurovision-selskab ikke har betalt til tiden. (Billede: Polfoto)

Wonderful Copenhagen betaler otte procent oven i det normale rentesats i morarenter til Danmarks Radio af en gæld på 16.4 millioner kroner plus moms. Det fremgik af en ni sider redegørelse, som TV-stationen i dag afleverede til Kulturministeriet om forløbet op til Eurovision.

Eurovision: Wonderful Copenhagen skylder DR millioner
Eurovision: Wonderful Copenhagen skylder DR millioner

I alt skylder turistselskabet 37.8 millioner kroner ifølge DRs redegørelse, hvor DR fortæller, at de måtte låne 27 millioner kroner få uger før Eurovision, for at showet overhovedet kunne blive til noget. Men oven i det har Wonderful Copenhagen brugt billetindtægter for 8.8 millioner kroner og millioner for tilkabling, som de for over to måneder siden skulle betale DR - til andre ting - og som der nu løber strafrenter til tv-stationen på ifølge renteloven.

Redegørelsen får nu regionspolitikere til at nye stille nye spørgsmål til turistselskabet, der beder Region Hovedstaden om 46 millioner kroner.

Ekspert: DR bryder loven med lån
Ekspert: DR bryder loven med lån

Eurovision-selskab betaler tårnhøje renter til DR
Eurovision-selskab betaler tårnhøje renter til DR

- Det er tydeligt, når man læser DRs redegørelse, at den kloge har narret den mindre kloge i sagen om Eurovision-showet. Og den kloge i den her sag er i alle fald ikke turistselskabet, siger den konservative gruppeformand i Region Hovedstaden, Mette Abildgaard.

Mens DFs Kenneth Kristensen Berth mener, at DR og turistselskabet slås om ansvaret.

DR-bestyrelse afviser medansvar for Eurovision-regning
DR-bestyrelse afviser medansvar for Eurovision-regning

- Wonderful Copenhagens rapport har mere karakter af en ansvarsfraskrivelse. Hvis DR har ret i sin beskrivelse, er det klart, at wocos fejl er desto større. Der er ingen tvivl om, at forarbejdet med budgettering fra wocos side ikke er gjort godt nok, der er også fokuseret alt for meget på inddragelsen af frivilligt arbejde. Konkluderende må man vel sige, at DR og woco nu slås om ansvaret. Egentlig er det ligegyldigt, for projektet er jo forlængst kørt af sporet, skriver han.


LÆS OGSÅ: Eurovision-selskab gav millionordrer til vennerne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx