Af Mathias Tuxen - 06/09-17 20:28

Vildt brandudsalg i Illums Bolighus: Se alle udsalgsvarene Vildt brandudsalg i Illums Bolighus: Se alle udsalgsvarene

Illums Bolighus i København holder brandudsalg fredag. Se her, hvad du kan få fingrene i.

Brandudsalg

Branden er slukket, røgen har lagt sig, og skaderne er gjort op.

Det er kort fortalt historien bag det annoncerede 'brandudsalg', som Illums Bolighus åbner dørene for på fredag klokken 10:00. Metroxpress og BT har fået et smugkig på de mange varer, som bolighuset sælger til halv pris på grund af lette røgskader - og det er ikke småting.

»Over halvdelen af Illums Bolighus kommer på brandudsalg, og vi regner med at sælge alt,« fortæller marketingschef Sofie Moll, der viser rundt på etagerne, hvor alt fra børnelegetøj til dyre designmøbler får halveret prisen.

Fra ildebrand til brandudsalg

Natten til søndag hærgede en voldsom ildebrand på den øverste etage af Illums Bolighus, hvilket forårsagede omfattende røg- og vandskader i store dele af huset.

Onsdag eftermiddag holdt flere varevogne stadig tæt parkeret bag afspærringen foran Illums Bolighus på Amagertorv i København. Indenfor arbejder mindst 150 mennesker på højtryk for, at butikken kan stå klar til fredag morgen, hvor udsalget begynder. Håndværkere, forsikringsfolk og bolighusets egne medarbejdere danser omkring hinanden i et organiseret kaos.

En dyb indånding afslører lugten af brændt træ, men langtfra lige så kraftig som i weekenden, hvor røgen stadig sad i tøjet flere timer efter et besøg i bygningen. Og netop røgen er skyld i det store brandudsalg fredag morgen, hvor både møbler, tekstiler og legetøj har fået halveret prisen.

Her forudser marketingschef i Illums Bolighus Sofie Moll, at den mest eftertragtede vare på udsalget bliver en Hans J. Wegner CH 23 spisestol. Den koster oprindeligt 5.895 kroner, men på fredag kan den altså erhverves til det halve.

Den absolut dyreste udsalgsvare er Bamsestolen, der også er designet af Hans J. Wegner, som normalt står til den nette sum af lidt over 100.000 kroner, men som på fredag kan købes med en besparelse på intet mindre ens 50.000 kr.

Det er et vanvittigt godt tilbud, forklarer Sofie Moll.

»De her møbler kommer aldrig normalt på udsalg til halv pris. Ingen af varene på brandudsalget har været ramt af ild eller vand, men kun røg. Illums Bolighus er kendt for kvalitet, og selv om vi kan stå inde for varerne, der kommer på udsalg, så kan vi ikke sælge det til normalpris,« siger hun.

Sofie Moll fastslår, at selv om der er styr på tingene til på fredag, så vil der stadig gå et godt stykke tid, før kunderne ser et helt nyrenoveret Illums Bolighus.

»Det kommer ikke til at ligne Illums Bolighus i minimum to måneder,« siger hun.

Hele første og tredje etage er på udsalg, mens det kun er udvalgte dele af stueetagen og anden etage, der har brandudsalg.

Møbler

  • Ca. 15 spisebord og sofaborde
  • Ca. 35 lænestole og mere end 60 spisestole.
  • Ca. 10 sofaer
Møblerne inkluderer designklassikere af både Arne Jacobsen, Finn Juhl, Hans J. Wegner og mange flere.

 

Tøj og tekstiler

  • Alt tøj og mode til både ham og hende er på udsalg med mærker som Filippa K, NNO7 og Stine Goya.
  • Alle puder og tekstiler fra Bent Hansen, Care by me, ferm LIVING, Christina Lundsteen og Missoni.
  • Hele Hay-afdelingen i Illums Bolighus er også på udsalg.
 

Børn

  • Alt legetøj og børnetøj sælges til halv pris.
  • Køkken og Living
  • Stueetagen har færrest ting på udsalg, men dog stadig alt fra Georg Jensen og Stelton.

10

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet: Død person fundet i bil med...
bt.dk
Kritisk fase i Forligsen: Flere...
bt.dk
Kendt hotelkædes filial skal betale...
bt.dk
Politiet advarer: Det her tilbud ER...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx