Af - 23/01-16 10:49

Qvortrup: Derfor gør Støjbergs upopularitet hende MERE populærQvortrup: Derfor gør Støjbergs upopularitet hende MERE populær

I en ny popularitetsmåling er Inger Støjberg både den mest populære og den mest upopulære minister. Og netop det gør hende til et af regeringens bedste kort, vurderer Henrik Qvortrup.

Bildstrecke im Grossformat »

Man kan ikke være lige populær alle steder.

Hvis der er en, som kan levere den skolegårdslærdom med troværdighed, er det integrationsminister Inger Støjberg.

I en ny popularitetsmåling, som Yougov har foretaget for metroxpress, indtager hun en samlet 10. plads ud af 17 V-ministre.

Men ser man alene på, hvad de blå vælgere synes om hende, er hun regeringens absolut mest populære minister med hele 4,06 point ud af fem mulige. Og ser man så på, hvad rød fløjs vælgere mener, skraper hun bunden med sølle 1,81.

Støjberg svarer igen på skinke-mobning
Støjberg svarer igen på skinke-mobning

Og netop hendes enorme upopularitet blandt de røde, kan paradoksalt nok gøre hende endnu mere populær i blå blok, vurderer Henrik Qvortrup, politisk kommentator på metroxpress.

Det højner sandsynligvis Støjbergs popularitet og dermed hendes værdi for regeringen, at hun er hade-objekt nummer et “de rigtige” steder.

Her mener han hos det politisk korrekte “Politiken-segment,” der sammenligner Støjberg med en hamburgryg og ikke bryder sig om hendes udlændigepolitik - eller at hun får hvidt brød og Coca-Cola Zero til morgenmad.

Støjberg deler befolkningen, som ingen anden. Men også i egne rækker, er der folk, som synes, den politik, hun står i spidsen, for er for meget.

Støjberg undskylder anekdote om svinekød til børnehavebørn
Støjberg undskylder anekdote om svinekød til børnehavebørn

- Det er derfor, vi ser, at flere folkevalgte medlemmer forlader Venstre. Men det vil jeg kalde en acceptabel krigsskadeomkostning, for hvis du skal holde trit med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti på det her område, er du nødt til at have en markant profil forrest, siger Qvortrup.

Lars Løkke Rasmussen deler også vandene, men slet ikke i samme grad. Desuden er han regeringens mest upopulære minister kun overgået af forskningsminister Esben Lunde Larsen.

- Det er et krisetegn for regeringen, at det er sådan en figur som hende, der skal stå som den mest markante, hvor projektets leder i bedste fald er sådan en, som folk ikke rigtigt lægger mærke til, og måske reelt en, som regeringen fungerer på trods af og ikke på grund af, siger Henrik Qvortrup.


LÆS OGSÅ: Qvortrup: Derfor er Inger Støjberg Årets Babe 2015

LÆS OGSÅ: Qvortrup om EU-nej: Løkke er den store taber

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx