Af Ritzau - 05/04-17 21:14; Opdateret: 05/04-17 21:35

DF efterlyser håndfast finansiering af boligskatDF efterlyser håndfast finansiering af boligskat

Vi er enige om målet, lyder det fra DF, efter at regeringen har droppet sit boligskatteudspil.

storybild

Dansk Folkeparti er tilfreds med, at regeringen har opgivet at samle flertal for sit boligskatteudspil. Det var både for dyrt og for dårligt finansieret, mener finansordfører Ren Christensen (i midten). Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

En hensigtserklæring om på et senere tidspunkt at gennemføre reformer er ikke nok for Dansk Folkeparti.

Hvis regeringen vil have partiets opbakning til et nyt boligskattesystem, skal der en mere håndfast finansiering på bordet, end finansminister Kristian Jensen (V) hidtil har lagt frem.

Det fastslår finansordfører René Christensen (DF), efter at Kristian Jensen har meddelt, at han opgiver at samle flertal for regeringens boligskatteudspil.

- Det er ikke godt nok, at vi skal finde på nogle arbejdsmarkedsreformer lidt senere, siger han om det finansieringsforslag, regeringen har lagt frem.

- Men vi er enige om målet. Og det er sådan set det positive. Nemlig at alle boligejere, ligegyldigt hvor man bor, kan blive boende i deres bolig.

- Og vi skal have et system, der er gennemskueligt, så boligejerne kan se, hvilke udgifter, de kan forvente om 10 og 20 år.

Ud over fremtidige arbejdsmarkedsreformer har regeringen foreslået at betale for sit boligskatteforslag ved at beskære rentefradraget. Men DF mener ikke, at det hænger sammen. Og regeringens forslag er også alt for dyrt, mener partiet.

Samlet set vurderes det at koste statskassen 32,5 milliarder kroner frem til 2025. Men så skulle der også både være råd til en såkaldt flad boligskat, hvor man betaler den samme procentsats, uanset hvor dyr bolig, man har.

Og også til at fastfryse grundskylden indtil det nye ejendomsvurderingssystem træder i kraft. Begge dele vil især komme borgere i de dyreste boliger til gavn.

Spørgsmål: Er det især det her med grundskylden, du tænker på, når du siger, at regningen skal være mindre?

- Man kan i hvert fald konstatere, at det er det, der er det dyreste, siger René Christensen.

Spørgsmål: Er det et krav fra jer, at der skal være et millionærknæk, så man betaler en højere procentsats for de dyreste boliger?

- Vi er ikke kommet dertil endnu, hvor vi har krav. Men vi har et system i dag, hvor man har et knæk på tre millioner kroner. Vi er helt indforståede med, at det skal indeksreguleres.

- Men vores udgangspunkt er, at vi holder fast i det system, boligejerne kender i dag, siger René Christensen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Svensk ugeblad bringer...
bt.dk
16-årig valgte at blive under...
bt.dk
Influenza-epidemi presser sygehuse:...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx