Af - 26/11-15 20:15; Opdateret: 01/12-16 09:10

Liste: 13 tegn på, du er klogere end andre - ifølge videnskabenListe: 13 tegn på, du er klogere end andre - ifølge videnskaben

Tror du selv, du er klog? Så tjek her hvor mange af punkterne, der passer på dig.

Bildstrecke im Grossformat »
Natalie Portman her passer på flere af tingene, og hun har gået på Harvard og taler seks sprog. Hvor mange passer mon på dig? Forskning tyder på, at musik hjælper børns hjerne til at udvikle sig på flere punkter. Et studie fra 2011 viser, at børns resultat i en verbal intelligenstest blandt 4-6-årige steg efter bare en måneds musikundervisning. Anden forskning viser, at musikundervisning forbedrer børns IQ. Det er dog typisk børn fra ressourcestærke familier, som går til musik, så det kan også spille ind på resultatet. De ældste børn er typisk de klogeste i en søskendeflok, viser et nyt studie. Men det har ikke noget med gener at gøre. Et norsk studie viser, at de ældste børn har en smule højere IQ end deres mindre søskende. Det skyldes sandsynligvis den ekstra opmærksomhed fra forældre i den tidlige barndom. Jo større livvidde, des lavere kognitive evner, lyder resultatet af et studie fra 2006, hvor 2.200 voksne blev intelligenstestet over en fire-årig periode. Senere har andre forskere også kædet risikoen for overvægt sammen med IQ. En undersøgelse fra 2014 sammenlignede 600 college-studerende intelligens med, om de var katte- eller hundemennesker. Forsøget viste, at hundemenneskerne var de mest udadvendte, mens katteelskerne scorede højest på kognitive evner. Forskning viser, at børn, som er blevet ammet som små, vokser op til at blive klogere end andre. I to forskellige studier blev 3.000 børn i England og New Zealand undersøgt, og dem, der var blevet ammet scorede næsten 7 point højere i gennemsnit end resten af børnene. Et forskningsprojekt blandt 6.000 briter født i 1958 fandt et link mellem høj IQ i barndommen og brugen af ulovlige stoffer i voksenlivet. Studiet konkluderede at den høje IQ har gjort børnene mere imodtagelige for voksnes dårlige vaner, som potentielt kan skade helbredet. Forskning viser, at venstrehåndede har en mere forskelligeartet tankegang, der er mere kreativ. Forskning fra Princeton University blandt tusinvis af mennesker viser, at høje mennesker har en højere IQ end lave mennesker. Forskning viser, at børn med højere IQ drikker mere som voksne end dem med lavere IQ. Samme forskere har fundet af, at jo mere venstreorienteret, du er, des klogere er du. I en undersøgelse af 2.000 identiske tvillinger i Storbritannien viste, at den af børnene, der lærte at læse tidligst, var den klogeste af de to. Flere studier har vist, at folk, der bekymrer sig meget, har en højere verbal intelligens end dem, der er forholdsvis ubekymrede. Et studie kæder intelligens sammen med humor. 400 psykologistuderende fik målt deres intelligens. Samtidig skulle de finde på idéer til tegneserier. Forskningen viste, at de kloge studerende fik de sjoveste idéer.

Klik gennem galleriet og se de 13 tegn på, at du er klogere end andre.

De fleste synes nok selv, at de er ret så kloge.

Men faktisk findes der tegn, der viser, om du er klogere end andre.

Denne simple test kan afsløre hvor klogt dit barn bliver
Denne simple test kan afsløre hvor klogt dit barn bliver

Forskere kæder nemlig forskellige personlighedstræk, holdninger og handlinger sammen med intelligens. Metroxpress har her, med hjælp fra Business Insider, samlet 13 punkter, der højest sandsynligt viser, om du er klog eller ej.

Hun skulle ikke have blæret sig med sin vinderkupon på Facebook
Hun skulle ikke have blæret sig med sin vinderkupon på Facebook

Dog er det værd at huske, at der findes rigtig mange forskellige måder at være klog på.

Klik gennem galleriet for at se de 13 tegn på, at du er klogere end andre.

LÆS OGSÅ: Folkeskolen kan ikke rumme de meget intelligente børn

LÆS OGSÅ: QUIZ: Er du klog nok til at blive journalist?

LÆS OGSÅ: Brilliant! Appen her får dig til at lyde klog

LÆS OGSÅ: Dette synes mænd er sexet og skræmmende hos kvinder

LÆS OGSÅ: Skal vi være nervøse? Kunstig intelligens har nu IQ som en 4-årig

LÆS OGSÅ: Din iPhone er lige blevet meget klogere – se bare her

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløret: Oliver Bjerrehuus får...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Fie og Caroline i vild bitchfight: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx