Af Simon Boas,Michael Jensen - 09/02-18 11:50

Kronprinsesse Mary ankom til Rigshospitalet - tog afsted igen en halv time senereKronprinsesse Mary ankom til Rigshospitalet - tog afsted igen en halv time senere

Prins Henrik ligger meget alvorligt syg på Rigshospitalet.

storybild

ARKIV (Billede: Uffe Weng)

Kronprinsesse Mary ankom fredag formiddag kort før kl. 11 til Rigshospitalet, hvor prins Henrik er indlagt. En halv time senere forlod hun sammen med sine børn, prins Christian og prinsesse Isabella, hospitalet igen. Tidligere på dagen oplyste Kongehuset via en pressemeddelelse, at prins Henriks tilstand desværre er alvorligt forværret.

Kronprinsessen havde ikke følgeskab af kronprins Frederik, da han i sin egenskab af IOC-medlem har været i Sydkorea for at følge vinter-OL, der åbner i dag, i Pyeongchang. Han har dog afbrudt sin rejse og er på vej til Danmark.

Prins Henrik blev indlagt søndag den 28. januar på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling, hvor det siden viste sig, at han havde en godartet tumor i venstre lunge. Den 2. februar meddelte Kongehuset, at han samme dag ville blive overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling, hvor en lungeinfektion skulle behandles.

BT talte med prins Joachim tidligere på ugen, hvor han kunne berette om 'lettelse', men også om en påvirket prins Henrik:

»For det første lettelse over, at det (tumoren, red.) var godartet. Nu er der så en infektion, der skal bedres også. Han er i bedring. Og det hæfter vi os ved. Han er selvfølgelig svag, men set over en bred kam er humøret godt,« lød det afslutningsvist fra prins Joachim.

Dagens udmelding fra Kongehuset om den forværrede tilstand er også nået til prins Henriks bror Étienne de Monpezat. Han fortæller, at han ikke er på vej til Danmark, men afventer seneste nyt:

»Jeg ved, at min bror ikke har det godt. Det ser ud til at være et spørgsmål om uger,« siger Étienne de Monpezat til BT.

  • Juli 2017: Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en uge i forbindelse med indgrebet.
  • August 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen. Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb. Han er indlagt i lidt mere end en uge.
  • September 2017: Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket. En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.
  • Januar 2018: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.
  • Februar 2018: Prins Henriks tilstand forværres alvorligt, oplyser kongehuset. Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er på vej til Danmark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter bruddet: Det skal der ske med...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
DMI udvider varsel: Risiko for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx