Af - 21/04-14 14:53; Opdateret: 21/04-14 15:49

Endnu en sponsor dropper eliterytter efter mishandlingssagEndnu en sponsor dropper eliterytter efter mishandlingssag

I går aftes måtte VM-rytteren, Andreas Helgstrand, sige farvel til sin sponsor, foderproducenten Equsana, efter, at hans hest Akeem er blevet filmet med afklemt og blå tunge. I dag midt i påskefrokosten er der så endnu en stor sponsor, som siger farvel og tak.

storybild

VM-rytter og stutteriejer, Andreas Helgstrand, har været i vælten de seneste par dage, efter der opstod en voldsom Facebook-debat over nogle billeder, hvor det lignede, at hesten Akeem Foldager var blevet mishandlet.

Dansk stjernerytter droppet af sponsor efter mishandlingssag
Dansk stjernerytter droppet af sponsor efter mishandlingssag

I går aftes opsagde hans sponser foderproducenten Equsana sit samarbejde med ham. I dag er det så en anden sponser, Linsmark, som leverer udstyr til ryttere, der opsiger aftalen.

- På baggrund af rapport vedr. tilsyn af hesten Akeem Foldager, udarbejdet af dyrlæge Per Busk, vælger Linsmark at stoppe sponsoraftalen med Helgstrand Dressage A/S.

Ikke første gang hestematador afsløres med såret hest
Ikke første gang hestematador afsløres med såret hest

- Jeg kan naturligvis ikke sidde en begrundet kritik fra DRF´s( Dansk Ride Forbund, red.) anmodet dyrlæge overhørig, forklarer virksomhedens direktør, Linda Michaelsen.

Dermed ligger Linsmark på linie med Equsana, som forklarede sin opsigelse sådan:

- Den firedobbelte vinder af DM i dressur har ikke levet op til sin del af sponsoraftalen, da Equsana-sponsorede ryttere skal leve op til et etisk regelsæt, forklarer firmaet og fortsætter:

Såret hest får fri fra træning
Såret hest får fri fra træning

- Det er derfor dyrlægens rapport, der ligger til grund for Equsanas endelige afgørelse om at opsige sponsoratet. Derudover har udmeldingerne fra Dansk Ride Forbund, Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn også vægtet i beslutningen, lyder det fra firmaet.

Det er billeder, hvor det ligner, at Akeem Foldager har sår på flanken og blå og afklemt tunge, som har været med til, at Helgstrand lørdag modtog kontrolbesøg af dyrlægen Peter Busk, udsendt af Dansk Ride Forbund, som efter besøget blandt andet lod meddele:

Dansk hestematador skjuler smertende sår med skosværte
Dansk hestematador skjuler smertende sår med skosværte

- Den blålige misfarvning (af tungen, red.) og afværgereaktionen for højre kæbegren er et klart udtryk for forkert anvendelse af udstyr eller hjælpere. Dansk Ride Forbund har indskærpet over for Andreas Helgstrand, at brugen af kandaren har været helt uacceptabel og ikke i overensstemmelse med vores etiske retningslinjer, lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Rideforbund.

Det er ikke første gang hestematadoren kritiseres for at have såret sin hest .

Det samme skete i oktober 2012 til Dansk Ride Forbunds Championat i dressur, hvor hans femårige hingst Sir Caramello blev diskvalificeret fra sit hovedløb på grund af et blødende hul fra en spore i siden.

Andreas Helgstrand ønsker ikke at udtale sig til Metroxpress om situationen og sponsorernes reaktioner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Retter alvorlig mistanke mod Danmarks...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Emelie tjener godt på privat...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx