Af Ritzau - 25/08-16 18:06

Flertal parat til at finde penge til SkatFlertal parat til at finde penge til Skat

Både Socialdemokraterne, DF og SF er enige med regeringen i, at der skal gives flere penge til Skat.

storybild

Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen afventer skatteminister Karsten Lauritzens plan for en genopretning af Skat. Men han støtter ambitionen om at tilføre Skat flere midler og flere medarbejdere. (Billede: Scanpix/Keld Navntoft)

Skatteminister Karsten Lauritzen får ikke problemer med at finde flertal for at give flere penge til Skat.

Det står klart, kort efter at TV2 torsdag kunne fortælle, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) fredag vil præsentere en genopretningsplan til syv milliarder kroner.

Planen skal tilføre Skat 1000 nye ansatte i 2020 og være med til at rette op på Skat efter en stribe skandaler har lænset de danske skatteydere for milliarder af kroner.

Både Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og SF melder sig klar til at bruge flere penge på skandaleramte Skat.

Alle tre partier tager dog forbehold for, at de endnu ikke har set skatteministerens plan - og dermed heller ikke hans forslag til en finansiering.

Socialdemokraternes skatteordfører Jesper Petersen siger:

- Vores klare opfordring er, at nu må regeringen tage grundigt fat og komme helt til bunds. Det duer ikke med halve løsninger. Der skal ses på organisationen, på investeringer i IT, og så skal der være ressourcer til flere ansatte, siger Jesper Petersen til Ritzau.

Han mangler fortsat at se, hvordan regeringen vil bruge de syv milliarder kroner. Og ikke mindst, hvordan man vil finansiere planen.

Samtidig sætter Socialdemokraterne spørgsmålstegn ved, hvor langt de 1000 ekstra mand i virkeligheden vil række:

- Det har været kendt længe, at det er nødvendigt at ansætte flere i Skatteankestyrelsen, hvor klagerne hober sig op. Det har været kendt længe, at det er nødvendigt at ansætte flere til inddrivelse.

- Det har også været kendt et stykke tid, at der vil blive en betragtelig udgift i forbindelse med nyt europæisk toldkodeks.

- Hvis man bare bunker alle de ting sammen, så er det ikke tilfredsstillende. For det er nødvendigt, at den egentlige kontrol i Skat bliver forbedret, siger Jesper Petersen.

Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær har heller ikke set planen endnu, men siger:

- Overordnet er vi positive over for at hjælpe med at få Skat ind i en positiv spiral i stedet for de skandaler, man kører rundt i nu.

- Der er sikkert brug for nogle nye værktøjer og nye medarbejdere, og det er vi meget åbne for at gå i dialog med skatteministeren om, siger Dennis Flydtkjær.

Han understreger dog også, at DF ikke kender indholdet i planen - eller ministerens finansiering af den endnu.

SF's skatteordfører Lisbeth Bech Poulsen kalder det "bydende nødvendigt", at skatteministeren nu lover milliardløft til skat:

- Jeg er glad for at ministeren har lyttet. Vi har længe råbt på flere ansatte og en milliardindsprøjtning. De her penge falder på et meget tørt sted.

- Jeg er dog langt fra sikker på, at 1000 nye medarbejdere er nok, set i lyset af at en stor del af dem skal håndtere klager over ejendomsvurderinger og efterforske svindelsager, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Optimistisk Tom K: Mine forventninger...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx