Af - 10/01-14 06:49; Opdateret: 10/01-14 07:11

Lyver sig til hurtigere behandling mod barnløshedLyver sig til hurtigere behandling mod barnløshed

Kvinder skal have prøvet at blive gravid ad naturlig vej i et år inden de kan henvises til en fertilitetslæge

storybild

(Billede: ALE VENTURA/ Modelfoto)

Bare et enkelt år kan gøre hele forskellen på, om det vil lykkes en kvinde i slutningen af trediverne at få det barn, hun brændende ønsker sig, eller om hun skal forblive barnløs.

Det faktum får stadig flere danske kvinder til at springe den naturlige prøvetid over og gå direkte til fertilitetsklinikken for at få hjælp.

Grøntsag hemmelighed bag super-sperm
Grøntsag hemmelighed bag super-sperm

Nogle af kvinderne føler sig så desperate, at de ligefrem lyver om, hvor længe de har forsøgt at blive gravide for at få en hurtig henvisning til en specialklinik, skriver Kristeligt Dagblad.

Sådan lyder det fra Landsforeningen af Ufrivilligt Barnløse og flere af landets fertilitetslæger, der opfordrer til en revision af reglerne for, hvornår det er berettiget at udrede og behandle barnløse.

Som det ser ud i dag, skal et par nemlig have forsøgt sig i mindst et år, før de kan henvises til en fertilitetslæge. Og det har kvinderne slet ikke tid til.

Unge danske piger skal lære at blive gravide
Unge danske piger skal lære at blive gravide

- Den seneste samfundsudvikling har fuldstændig forældet reglen om et års prøvetid, for uanset hvad vi må mene om det, så har vi indrettet os sådan, at danske kvinder bliver stadig ældre, før de får børn, siger fertilitetslæge og professor ved Copenhagen Fertility Center Svend Lindenberg til Kristeligt Dagblad.

Han tilføjer:

- Det er ikke ikke bare er spild af tid, men også dyrt for samfundet, når kvinder, der nærmer sig de 40, bliver bedt om at komme tilbage om et år. Mens vi venter, risikerer vi bare, at hendes eventuelle fertilitetsudfordringer vokser sig endnu større og dermed ikke bare bliver sværere, men også dyrere at behandle, siger han.

Hos Landsforeningen af Ufrivilligt Barnløse har man længe været bekendt med stor utilfredshed og frustration over etårs-reglen blandt de barnløse. I praksis betyder det nemlig, at det afhænger af den enkelte henvisende læge, hvornår en kvinde kan forvente at blive udredt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Se billedet: Helt særlig gestus går...
bt.dk
Video af landsholdet deler vandene:...
bt.dk
Har du styr på Magnussen? Formel 1...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx