Af - 05/02-14 09:52; Opdateret: 05/02-14 10:29

LA: DR skal ikke have flere Eurovision-pengeLA: DR skal ikke have flere Eurovision-penge

Liberal Alliance i Københavns Kommune vil stemme imod DR’s ønske om ekstrabevilling til Eurovision-festen.

storybild

Der skal ikke postes flere skattekroner i Eurovision-arrangementet, mener Liberal Alliances Lilian Parker Kaule. (Billede: Polfoto)

Det er dybt bekymrende, at DR stiller krav om 13 millioner kroner ekstra til afholdelse af Eurovisionen. Det mener Lilian Parker Kaule, kulturordfører for Liberal Alliance i Københavns Kommune.

Kræver 13 mio.: DR truer  med at flytte Eurovision
Kræver 13 mio.: DR truer med at flytte Eurovision

- Ønsket om en ekstra bevilling kommer ikke bag på mig. Det er en kultur, jeg ser gentage sig, hvor det første sted, man kigger til, er kommunen og borgernes skattekroner, hvis man mangler penge til et kulturarrangement, siger hun og tilføjer, at Liberal Alliance vil stemme imod ekstrabevillingen. Også selv om det betyder, at Eurovision-festen så må rykke til Herning.

V om Eurovision-afpresning: Usmageligt
V om Eurovision-afpresning: Usmageligt

- Hvis jeg som ansvarlig politiker siger ja til at redde en folkefest, så gør jeg det klart for dem, der er ansvarlige for arrangementet, at de kan fralægge sig ansvaret. Hvis de vænner sig til, at de altid kan vende sig mod kommunen, når budgettet ikke holder, så åbner vi for, at arrangørerne ikke tager ansvar, siger hun.

Men 13 millioner delt i tre portioner mellem Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Wonderful Copenhagen - er det ikke et lille beløb, når man tænker på, hvor stor en fest melodigrandprixet er, og hvor mange penge og turister det vil trække til byen?

DR: Det er ikke os, der truer med at flytte Eurovision
DR: Det er ikke os, der truer med at flytte Eurovision

- Det er altid argumentet. At det bare er et lille beløb. Men det er en million her og en million der. Det er ikke beløbet, men princippet det handler om. Jeg tror, at det nu kommer en mudderkastning mellem Wonderful Copenhagen, regionen og kommunen om, hvem der skal betale hvad, og om alle skal betale lige meget. Men det er skattekroner det hele, siger Lilian Parker Kaule, der også er utilfreds med DR’s fremgangsmåde.

- Det er måden at melde det ud på: At hvis ikke de får pengene, så rykker de til Herning. Jeg er enig med Rasmus Jarlov i, at vi har en pistol for panden, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Straffet for at råbe af dommere:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
Medina tiltalt for kokainkørsel
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx