Af - 28/09-15 12:23

På flugt fra krigen i Syrien: - Der er også en revolution i DanmarkPå flugt fra krigen i Syrien: - Der er også en revolution i Danmark

28-årige Ciwan Mohmoud har boet i Danmark i fire år, og er lykkelig over den danske velvilje til at hjælpe flygtninge i landet. I den kommende måned hjælper han metroxpress med at kaste lys over flygtninge-skæbner i Danmark.

storybild

Ciwan Mohmoud er især glad for den hjælp, som Venligboerne har sørget for til flygtninge. (Privatfoto) (Billede: Picasa)

- Der er en revolution i gang i Danmark, og den hedder 'Venligboerne', siger 28-årige Ciwan Mohmoud, syrisk kurder på flugt fra præsident Assads styre.

I fire år har han boet i Danmark og forsøgt at skabe et liv, og den kamp er blevet markant nemmere at kæmpe i den seneste tid.

- Venligboerne gør en kæmpe forskel. Mine flygtningevenner er virkelig glade for den udmelding fra samfundet, at man ønsker at hjælpe, siger Ciwan.

Et år i asylcenter: Mine drømme dør i Voldby
Et år i asylcenter: Mine drømme dør i Voldby

'Venligboerne' har over 100.000 medlemmer fordelt på en lang række Facebook-grupper, og har sørget for et hav af indsamlinger samt praktisk hjælp til flygtningene, som vælter over den danske grænse for tiden.

Ciwan er nu selv begyndt at deltage i hjælpearbejdet, ligesom han er i gang med at dygtiggøre sig som både fotograf, oversætter og brobygger mellem danskere og flygtninge.

90-årige Erik flygtede fra Gestapo – nu vil han hjælpe en flygtning
90-årige Erik flygtede fra Gestapo – nu vil han hjælpe en flygtning

I den kommende måned vil han desuden hjælpe metroxpress med at kaste lys over de mange flygtningeskæbner i Danmark, som man normalt ikke hører.

Han er selv flygtet fra hjembyen Qamislo, og har forladt sine forældre, to småbrødre på 12 og 16 år og lillesøster på 22, samt sit ingeniørstudie.

- Jeg har fået en ny bedste ven
- Jeg har fået en ny bedste ven

- Jeg var med i en organisation, som promoverede kurdiske rettigheder, og det blev der slået hårdt ned på. Derfor betalte jeg 110.000 kroner til nogle menneskesmuglere, som fik mig til Europa, hvor jeg endte i Danmark. Jeg savner min familie, og jeg er bekymret for dem hver dag, siger han til metroxpress.

Hvis du vil gøre en forskel for flygtninge i Danmark, så gå ind på vores Facebook-gruppe ‘Hjælp en Flygtning’ hvor du kan blive klogere på, hvordan man gør, og hvilke behov de har.

Voldby ligger på Djursland. Er der mon hjælpsomme danskere der, som kan hjælpe Somar med at få troen på fremtiden tilbage?

Posted by Hjælp En Flygtning on Sunday, September 27, 2015

LÆS OGSÅ: Jeg vil bare gerne arbejde og lære dansk

LÆS OGSÅ: Jens er klar: ‘Ham kan jeg sgu godt integrere’

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx