Af - 03/09-15 18:28; Opdateret: 05/11-15 15:09

Minister vil undersøge HPV-ventelisterMinister vil undersøge HPV-ventelister

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil nu have en redegørelse fra Danske Regioner om de lange ventelister på landets HPV-centre.

storybild

Sundhedsministeren går nu ind i sagen om HPV-centrenes ventelister. (Billede: Polfoto)

Hvordan kan det gå til, at ventelisterne på landets fem HPV-centre er op til ni måneder?
Det vil sundhedsminister Sophie Løhde (V) nu afkræve Danske Regioner svar på, efter at metroxpress har afsløret, at over 1.200 syge piger er blevet henvist til centrene med mistanke om, at deres lidelser er bivirkninger af HPV-vaccinen.

- Regionerne har tilsyneladende fået flere henvendelser end forventet, og at det betyder, at der er ventetid. Det er ikke optimalt for pigerne og deres familier, siger Sophie Løhde, som vil have regionsformand Bent Hansen til at svare på spørgsmål i sagen, samt have en redegørelse fra Danske Regioner på et møde den 1. oktober.

Syge piger nægtet adgang til HPV-centre
Syge piger nægtet adgang til HPV-centre

- Pigerne, der oplever at have bivirkninger ved HPV-vaccinen, og deres familier er selvfølgelig bekymrede og vil gerne have afklaret, hvad de fejler, og om de kan få hjælp, siger Sophie Løhde.

Trine Wichmand Larsen, der er formand i HPV-Update, en specialkreds under Dansk Handicap Forbund, forklarer, at de syge piger og deres forældre er dybt frustrerede.

- Det er frustrerede over ventelisterne, for de har været syge i mange år. Da Danske Regioner meldte ud, at der kommer centre, tænkte man: endelig. Men nu er der så udsigt til endnu mere ventetid.

Hun kritiserer desuden, at flere centre afviser pigerne uden at undersøge dem, og at der er stor forskel på, hvordan de fem centre håndterer pigerne.

- Det pågældende HPV-center skal tage imod pigerne og ikke afvise dem, for så falder de jo ned mellem to stole, siger hun.

Ministeren ønsker ikke at forholde sig den problematik.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Danske Regioner.

LØST CITAT

»Fra den 1. juni kan alle, som er blevet syge efter vaccine mod HPV, få lægelig eksperthjælp på fem særligt udvalgte hospitalsafdelinger i hele landet. Selv på den mindste mistanke.«
Ulla Astman, formand for Sundhedsudvalget, Danske Regioner, den 25. maj til metroxpress

LÆS OGSÅ: Lange ventelister: Over 1.100 syge piger bestormer HPV-centre

LÆS OGSÅ: Praktiserende læger: Lad os vente med ny HPV-vaccine

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx