Af Ritzau - 10/08-16 15:21

DF vil tage penge fra Arken og give til Fregatten JyllandDF vil tage penge fra Arken og give til Fregatten Jylland

Dansk Folkeparti foreslår at slanke tilskud til kunstmuseer i hovedstaden og sende pengene til provinsen.

storybild

Dansk Folkeparti ønsker at omfordele de offentlige tilskud på kulturområdet. Partiet er således klar til at tage tre millioner kroner fra kunstmuseerne Louisiana og Arken og give dem til Fregatten Jylland. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Først var det Danmarks Radio, der skulle beskæres med en fjerdedel.

Nu er Dansk Folkeparti så klar til at svinge sparekniven over kunstmuseerne Arken og Louisiana, skriver Ekstra Bladet.

Partiet foreslår således i et finanslovudspil, at de to museer skal afgive i alt 15 millioner kroner i offentlige tilskud.

Dansk Folkeparti ønsker at omfordele pengene til en række kulturinstitutioner i provinsen, blandt andet landbrugsmuseet Gl. Estrup og Fregatten Jylland.

Desuden skal pengene gå til at indrette koldkrigsbunkeren Regan Vest ved Rebild Bakker i Nordjylland som museum.

- Vi vil styrke det kulturhistoriske - særligt i provinsen - på bekostning af moderne kunstmuseer som Arken og Louisiana, som i årevis har fået så mange penge fra staten, siger Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen til Ekstra Bladet.

Venstres kulturordfører Britt Bager synes godt om udspillet.

- Jeg er glad for, at Dansk Folkeparti prioriterer de museer, som ligger i udkantsområderne, siger hun til Ekstra Bladet.

Christian Gether, museumsdirektør på Arken, siger til avisen, at beskæringen af det offentlige tilskud vil gå ud over museets udstillingsvirksomhed.

Det vil forringe kulturtilbuddet til borgerne på Københavns Vestegn og også ramme undervisningen af skolebørn i kunst, siger han.

I en kronik i Berlingske forleden foreslog tre politikere fra Dansk Folkeparti, at Danmarks Radio skal beskæres med 25 procent over de næste fem år.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx